понеділок, 05 жовтня 2009 09:33

Київські церкви підняли ціни на послуги

Київські церкви підняли ціни на послуги

У київських православних храмах через кризу і нові комунальні тарифи різко підвищилися ціни на різні послуги.

Так, наприклад, в Храмі Воскресіння Господня, що на території Києво-Печерської Лаври, вінчання минулого року обходилося в 300 гривень, а зараз - 700. У храмі це пояснюють збільшенням гонорарів хористам, адже криза на дворі - людям ні на що не вистачає, і зростанням комунальних тарифів. "Ви подивіться, як підняли ціни на "комуналку". Ми з жахом чекаємо опалювального сезону, адже, за нашими підрахунками, за тепло ми заплатимо до 28 тисяч гривень на місяць, тоді як минулого року було близько 10 тисяч. Де гроші брати?!", - нарікає один зі службовців церкви. Вартість хрещення дитини там же тепер обійдеться в 150, а не в 100 гривень, як раніше.

У Володимирському соборі - аналогічна ситуація. Ціну на вінчання підняли на 50%, а на відспівування - вдвічі.

Прес-секретар УПЦ Василь Анісімов пояснив, що єдиних тарифів на церковні послуги немає - кожен храм встановлює свої. І часто вони залежать від пишноти заходу, яку побажають ті ж самі молодята. "Вони можуть хор на 50 чоловік замовити або на 30, або щоб їх не один-два, а відразу п"ять священиків обслуговували", - говорить він.

А в Київському Патріархаті подорожчання прямо пов"язують зі зростанням тарифного навантаження. "У Михайлівському соборі - автономна газова котельня. І ми зараз одержуємо рахунок за використання газу - аж 150 тис. грн. на місяць. Зробити тільки підлогу в новому храмі коштує 500 тисяч. Ніяких пожертвувань не вистачить", - відзначив прес-секретар УПЦ (КП) Євстратій Зоря.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Київські церкви підняли ціни на послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути