понеділок, 15 лютого 2010 08:48

Київська міліція "кришує" мережу "чорних аптек"

Київська міліція "кришує" мережу "чорних аптек"

У Києві знову запрацювала мережа "чорних аптек", котрі продають заборонений препарат трамадол.

До ТСН звернувся фармацевт, який відмовився торгувати наркотиком із-під поли. Він попросив змінити голос та закрити його обличчя.

За його словами, за місяць один трамадольний кіоск приносить 300 тисяч. Фармацевт Анатолій говорить, що наркоаптек лише у столиці десятки.

За фармацевта Анатолія, щоранку провізор заносив два ящики заборонених пігулок, а власник точки обіцяв замість зарплатні 2000 гривень на місяць, платити 4000 грн.

"Якщо фармацевтів заарештовували, то випускали через один-два дні. У них все під контролем", - пояснив Анатолій.

У 2008 році трамадол і його аналоги отримали статус наркотиків. Проте і через два роки синтетичний аналог наркотичного опію продають без рецепта навіть у столиці.

Це визнають і в міліції. За словами заступника керівника ЦГЗ МВС у м. Києві Володимира Дмитренка, минулого року були вилучено близько 7 тис. таблеток трамадолу.

Правоохоронці запевняють, що проблема значно зменшилася. "Було порушено 17 карних справ і проведено близько 250 затримань", - повідомив Дмитренко.

Однак за словами фармацевта-трамадольщика, операція по боротьбі з трамадолом провалилася через кришування наркобізнесу самою міліцією.

"Двоє дільничних на Святошино приходили і попереджали, якщо готується облава, щоб встигли все згорнути", - розповів чорний фармацевт.

Анатолій дав адреси чотирьох чорних аптек, які працюють у Києві, попри усі спецоперації. ТСН за допомогою прихованої камери засняла факт купівлі забороненого аналогу трамадолу в одній з київських аптек.

В столичному управлінні МВС пообіцяли провести перевірку і накрити наркомережу, навіть якщо доведеться почистити власні ряди.

Зараз ви читаєте новину «Київська міліція "кришує" мережу "чорних аптек"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути