Ексклюзиви
четвер, 24 грудня 2009 15:23

Київ припиняє перераховувати кошти до держбюджету

Київ припиняє перераховувати кошти до держбюджету

Починаючи з нового року, Київ припиняє перераховувати до державного бюджету кошти з міського бюджету. Таке рішення "Про заходи щодо забезпечення виконання бюджету Києва в 2010 році" було сьогодні ухвалене на сесії Київради.

"Пропорція, яка було закладена постановою Кабміну, щоб забирати з міського бюджету в державний - вона не проголосована. Було ухвалено рішення без цього пункту. Це 67% міжбюджетних трансфертів. Мільярди гривень", - прокоментував після голосування депутат від Блоку Кличка Дмитро Андрієвський.

Він пояснив, що юридично постанова Кабміну N 1183 від 29.10.2009 є підзаконним актом, і Київрада не зобов"язана його виконувати.

Андрієвський пояснив, що рішення про пропорції відрахувань Києва до держбюджету прийматимуться Київрадою тільки після ухвалення закону про держбюджет на 2010 рік. "З нового року будуть інші пропорції, ухвалюватимемо це рішення тільки тоді, коли буде бюджет країни. Постановою це аргументуватися не може", - сказав він.

Нагадаємо, Верховна Рада так і не прийняла держбюджет на 2010 рік.

Кабінет Міністрів постановою від 29 жовтня врегулював порядок виконання державного і місцевих бюджетів в 2010 році.

Уряд, зокрема, доручив Міністерству економіки уточнити основні макроекономічні показники на 2010 рік з урахуванням результатів аналізу стану економіки за 9 місяців 2009 року.

З 1 січня 2010 року і до набуття чинності закону "Про держбюджет на 2010 рік" Кабмін доручив Держказначейству зараховувати податки, збори, інші надходження відповідно до закону "Про держбюджет на 2009 рік", при цьому кошти держбюджету повинні витрачатися відповідно до аналогічного порядку 2009 року.

За матеріалом proUA.com

Зараз ви читаєте новину «Київ припиняє перераховувати кошти до держбюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути