середа, 12 серпня 2009 12:56

Київ планують перерити тунелями

Київ планують перерити тунелями

У найближчі десять-п"ятнадцять років через тунель з Кловського узвозу можна буде доїхати до Петровської алеї, дістатися на метро в Обухів чи уникнути заторів, проїхавшись на машині під Хрещатиком.

Такими ідеями щодо подальшого розвитку міста поділилися розробники нового Генплану Києва.

"Я вважаю, що проект тунелю від площі Перемоги мало не до Ленінградської площі на Лівому березі - маячня. І ніхто всерйоз про його реалізацію не думав", - розповів науковий керівник розробки Генплану архітектор Микола Дьомін.

За його словами, тунелі будуть будувати в інших місцях. Так, на Кловському узвозі через 10 років можна буде заїхати під землю та виїхати вже на Петровській алеї, звідки попрямувати на Лівий берег.

Наразі чиновники не відмовляються від того, щоб прорити тунель для автомобілів під Хрещатиком та звільнити центр від заторів.

Натомість розробники ідеї повідомили, що не мають наміру виносити за межі столиці промислові підприємства. Мовляв, дорого та підприємці не погодяться. Заводи і фабрики змусять модернізувати - скоротити шкідливі викиди і упорядкувати свою територію.

За словами архітекторів, у найближче десятиріччя в місті зосередяться на будівництві житла, оскільки у столиці закінчується території під забудову.

Розробники Генплану мають намір вийти за кордони столиці.

Мова йде про так званий Київський агломерат - об"єднання інфраструктур столиці, міст-супутників і інших населених пунктів "в межах годинної доступності", тобто в 50-70-кілометровій зоні.

"Можливо, використовуватимуться і майданчики в Чорнобильському напрямі, в районі Димера. За моїми даними, ті побоювання, які були, вже зняті, і зараз йде мова про те, щоб пом"якшити показники і режими по цій зоні", - сказав Дьомін.

Як відомо, раніше головний архітектор Києва Василь Присяжнюк заявляв, що Київ веде переговори з областю щодо можливості прокладання лінії наземного метрополітену до Василькова, Борисполя, Броварів і Вишневого.

Остаточно Генплан планують затвердити в кінці цього року, після чого почнуть шукати інвесторів.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Київ планують перерити тунелями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути