понеділок, 23 квітня 2012 11:41

Київ перетворюється на осередок міжнародного діалогу поміж світовими релігіями

Всесвітньо відомі релігійні лідери з різних країн — представники християнства, ісламу, іудаїзму і буддизму — зберуться 25 квітня у Києві для обговорення ролі й місця релігії в сучасному світі, повному драматичних соціальних подій та часом непередбачуваних і неконтрольованих, а через те небезпечних, політичних змін.

У той час, як Сходом упевнено крокує Арабська весна, повсякчас виникають усе нові міждержавні конфлікти, порождені немотивованими зазіханнями, а у світі нерідко панують депресивні настрої через наслідки економічної кризи, багато оглядачів ставлять під сумнів здатність релігії адекватно відповідати на ці виклики.

Саме на Київському міжконфесійному форумі, організованому за підтримки Фонду Олександра Фельдмана, Інституту прав людини і протидії екстремізму та ксенофобії, а також Українського єврейського комітету, в рамках конференції "Назустріч змінам — значення релігії в сучасному світі. Віровизнання в умовах демократії та світського суспільства" будуть представлені думки видатних релігійних і громадських діячів з різних країн світу.

Під час роботи Київського міжконфесійного форуму, засновником якого є народний депутат України Олександр Фельдман, обговорюватимуться питання, важливі не лише для віруючих, але й для всього людства загалом.

"Сьогодні, напевно, як ніколи раніше, релігії стикаються з проблемою визначення і розуміння свого місця в міжнародних подіях. Ця міжнародна конференція виводить Україну на абсолютно новий рівень — організатора міжнародного діалогу поміж світовими релігіями заради досягнення високої мети — межконфесійного взаємопорозуміння та мирного співіснування у динамічному та імпульсивному сучасному світі", - сказав Олександр Фельдман.

У програмі конференції передбачені тематичні засідання, включаючи панелі за участю Патріарха Єрусалимського Феофіла III; відомого виконавця хіп-хопа Шайна (Shyne), який успішно поєднує кар'єру в музиці зі стилем життя ультраортодоксального іудея; голови Духовного управління мусульман Росії Нафігули Аширова; Доньєд-Лами; колишнього Генерального секретаря Ради Європи Вальтера Швіммера; продюсера CNN Іззі Лемберга та інших.

Зараз ви читаєте новину «Київ перетворюється на осередок міжнародного діалогу поміж світовими релігіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути