понеділок, 13 липня 2009 10:33

Кияни прийдуть до суду з вимогою негайно розібратися з тарифами

Кияни прийдуть до суду з вимогою негайно розібратися з тарифами

Громадська організація "Горіх" має намір пікетувати в понеділок Шевченківський райсуд Києва.

Її вимога - невідкладно розглянути позов щодо незаконності підвищення тарифів на комунальні послуги в Києві, запроваджене з 1 червня.

За словами голови громадської організації Ірини Орєхової, комунальні послуги лишилися неякісними, тоді як доходи киян не зросли, а зменшилися.

Вона наголосила, що пікетувати суд доводиться через спробу незаконно затягти розгляд справи. Суддя відкрила провадження із двотижневим запізненням, а перші слухання призначила на кінець жовтня.

Раніше міністр ЖКГ Олексій Кучеренко закинув київській мерії порушення встановленого урядом порядку запровадження нових тарифів.

"Проведення громадських слухань у кожному будинку, щоби пояснили людям, що вкладається в кожний тариф, які послуги. Я вже сьогодні можу сказати: цього не було проведено", - сказав Кучеренко.

Безпідставними нові тарифи назвали і в київській прокуратурі. У цей же час опозиційний блок Кличка попередив, що мерія готує нове підвищення вартості комунальних послуг з 1 серпня.

Як відомо, з 1 червня у столиці на 50% зросли тарифи на послуги житлово-комунального господарства. Перші платіжки з новими тарифами столичні жителі отримали з 1 липня.

За словами першого заступника мера Анатолія Голубченка, таким чином столична влада намагається поступово привести тарифи на компослуги до економічно-обгрунтованого рівня.

Наступний етап підвищення, за його словами, буде з нового 2010 року.

Голубченко наголосив, що київська мерія має намір в липні-грудні організувати в кожному багатоповерховому будинку громадські слухання по сплаті за утримання будинків і прибудинкових територій (квартплаті).

Водночас опозиційні фракції у Київраді - БЮТ та Блок Кличка - назвали підвищення тарифів несправедливим і закликали киян замість платити - звертатися з платіжками до суду.

Як відомо, у квартплату входить 26 обов"язкових послуг. Однак киянам було запропоновано самостійно вибрати, за які з цих послуг вони хочуть сплачувати.

За матеріалом Німецька хвиля, Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Кияни прийдуть до суду з вимогою негайно розібратися з тарифами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути