понеділок, 24 грудня 2007 12:54

Китайські скульптори перетворили місто на лід (ФОТО)
6

Сьогодні, 24 грудня, в китайському місті Харбіні відкрилася 20-а міжнародна виставка "Великий світ льоду та снігу". Темою нинішнього року стала "Пекінська олімпіада - 2008". На створення скульптур буде витрачено 120 тисяч кубометрів льоду і 100 тисяч кубометрів снігу. Головна визначна пам"ятка - "Башта олімпіади" заввишки в 40 метрів - поставила світовий рекорд монументалізму для будов з льоду. Загальна композиція фестивалю утворює форму стадіону: туристичні напрямки вказані за допомогою простих бігових доріжок, які взаємно переплітаються з доріжками льодовими. Для гостей свята організовано катання з гори, на ковзанах і лижному мотоциклі, льодова дзиґа, гра у футбол на снігу, сходження по крижаній скелі та інші заходи.

Фестивалі крижаних скульптур проводяться в Харбіні вже не перший рік, і кожного разу вражають уяву глядачів. Кращі роботи виставляються на трьох головних майданчиках: на Сонячному острові, в парку "Світ снігу та льоду" і в парку Чжаолінь.

Вартість вхідного квитка, що дає право на участь в будь-яких заходах фестивалю, складає $20 для дорослих і $10 для дітей і тих, хто навчається.

Фестиваль Харбіну "Світ снігу та льоду" - це не тільки грандіозне видовище, але й місце зустрічі творчих людей зі всього світу. Щорічно на фестиваль приїжджають команди скульпторів з Америки, Канади, Японії, Росії, Сінгапуру та багатьох інших країн.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Китайські скульптори перетворили місто на лід (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути