понеділок, 30 березня 2009 10:54

Китайські хакери крали інформацію в 103 країнах світу

Китайські хакери крали інформацію в 103 країнах світу
Канадські спецалісти виявили в інтернеті цілу шпигунську мережу. За допомогою спеціальної програми хакери крали документи з комп"ютерів 103 країн світу. Особлива увага приділялася інформації з представництв далай-лами. Сліди злочинців ведуть до Китаю, повідомляє TheNewYorkTimes.

У звіті, який надав газеті канадський центр Мунка, мова йде про те, що шпигунська мережа охоплювала майже 2 тисячі комп"ютерів в 103 країнах. Проте експерти не наважуються прямо говорити, що за діями інтернет-злочинців стоїть уряд Китаю.

"Ми повинні бути з цим обережнішими і враховувати те, що відбувається у прихованому від очей світі інтернет-злочинності. Клієнтами шпигунської мережі могло бути ЦРУ або російські спецслужби", - говорить член дослідницької групи центру Мунка Роберт Дейберт.

На слід шпигунів дослідники з Торонто вийшли в ході перевірки скарги, що поступила з офісу далай-лами. Представники лідера Тибету у вигнанні скаржилися, що на їхніх комп"ютерах діє непідконтрольне користувачам програмне забезпечення.

Експерти центру перевірили устаткування і прийшли в жах. Програма, що діяла в мережі представництва, уважно відстежувала всі документи, що проходять через комп"ютери, з підвищеним ступенем секретності. За наказом своїх господарів вона могла включати на комп"ютерах відеокамери і звукозаписні пристрої і передавати отримані дані на потрібні адреси.

Шпигунська мережа орієнтована на збір інформації в країнах Південної і Південно-східної Азії. Вірус-злодій міг проникнути навіть на один з комп"ютерів НАТО, повідомляє Foxnews

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Китайські хакери крали інформацію в 103 країнах світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути