четвер, 04 вересня 2008 13:50

Китайці стануть моніторити поверхню землі з космосу

Китай планує на цьому тижні вивести на орбіту Землі перший супутник для моніторингу стану навколишнього середовища і природних катастроф.

Супутник Environment 1, який передаватиме інформацію про перебування земної поверхні на території 720 квадратних кілометрів, буде доставлений на орбіту ракетою-носієм Cz-2c. Запуск ракети-носія буде проведений з космодрому Тайюань.

Як заявив замміністра по захисту навколишнього середовища КНР Ву Сяоцин, супутник Environment 1 щодня відправлятиме дані на Землю, що дозволить китайським ученим заповнити дефіцит інформації і ефективніше передбачати природні катаклізми.

Китай планує вивести на орбіту в цілому вісім таких супутників.

В даний час Китай також веде активне розгортання глобальної навігаційної системи Бейдоу (Компас). Китайські вчені розраховують, що Бейдоу встане в один ряд з американською системою GPS і створеною російськими фахівцями ГЛОНАСС. Крім того, КНР планує до 2020 року побудувати на орбіті власну космічну станцію, повідомляє Компьюлента.

Зараз ви читаєте новину «Китайці стануть моніторити поверхню землі з космосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути