Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2008 19:59

Китай створить систему спостереження за поверхнею світового океану

У 2008 році Китай створить розгорнену систему спостереження і контролю за кліматичними і екологічними змінами поверхні світового океану, заявив глава державного управління КНР по гідрологічних ресурсах Сунь Чжіхуей.

"Наша головна мета полягає в створенні розгорненої мережі станцій спостереження і контролю над водною поверхнею, які забезпечать уряд Китаю точними науковими даними про зміни, що відбуваються на просторах світового океану", - сказав Сунь Чжіхуей, якого цитує Синьхуа.

За словами чиновника, мережа станцій спостереження, що створюється, повинна допомогти уряду Китаю в здійсненні різних проектів освоєння ресурсів світового океану і внутрішніх вод КНР.

Система спостереження за водною поверхнею складатиметься з чотирьох елементів: головний центр спостереження, центри спостереження в приморських провінціях Китаю, центри спостереження в районних центрах, центри спостереження в крупних містах країни.

Державне управління КНР по гідрологічних ресурсах знаходиться в місті Чанша (провінції Хунань), де також передбачається створити головний центр спостереження за поверхнею світового океану, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Китай створить систему спостереження за поверхнею світового океану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути