Ексклюзиви
понеділок, 17 березня 2008 08:09

Китай просить іноземних громадян залишити Тибет

 Влада Китаю у неділю попросила іноземних громадян залишити територію Тибету, повідомляє новинне агентство "Сіньхуа". Видача спеціальних дозволів, необхідних іноземцям для відвідин Тибету, тимчасово припинена.

За даними місцевої влади, іноземним громадянам буде надана необхідна допомога для виїзду з Тибету. Ніхто з іноземних туристів у ході безладів у столиці Тибету не постраждав, проте влада не в змозі забезпечити їм належний рівень безпеки, наголошують  вони. З проханням утриматися від відвідин Тибету до своїх громадян також звернувся Держдепартамент США і МЗС Великої Британії. У неділю територію Тибету вже залишили понад 20 іноземних туристів.

11 березня китайська поліція розігнала акцію протесту буддійських ченців, приурочену до 49 річниці вигнання Далай-лами. 14 березня, після того, як поліція узяла в облогу три буддійські монастирі, у столиці Тибету - Лхасі - почалися масові безлади. У Ласі  відбулися зіткнення між етнічними китайцями і корінними жителями Тибету.

Намагаючись узяти ситуацію під контроль, китайська влада вивела на вулиці посилені наряди поліції і, за деякими даними, перекинула в регіон підрозділи внутрішніх військ. За офіційними даними, в Лхасі з 14 березня загинули 10 осіб, за  неофіційними - не менше 100. Місцева влада стверджує, що більшість загиблих - жертви міжетнічних зіткнень, а уряд Тибету у вигнанні заявляє, що десятки людей були убиті під час розгону поліцією акцій протесту, повідомляє Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Китай просить іноземних громадян залишити Тибет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути