пʼятниця, 07 травня 2010 14:21

Китай потерпає від нашестя щурів

Китай потерпає від нашестя щурів
У багатьох районах китайського автономного району Внутрішня Монголія з початку травня відзначається справжнє нашестя мишей і щурів. Як вважають фахівці, сталося це у зв'язку із сухою погодою, яка панує в регіоні довгий час.

Від нашестя гризунів, які поїдають і псують кормові трави, страждають вже близько 5,8 мільйона гектарів степових угідь.

За підрахунком фахівців, зараз від нашестя гризунів потерпають 27 повітів. За свідченнями очевидців, видовище в степу просто жахливе: жовто-коричневі ділянки землі, що втратили рослинний покрив, вкриті мишачими і щурячими норами. Як відзначають китайські ЗМІ, у деяких районах на кожен гектар степу припадає до 2,8 тисячі нір гризунів.

Місцева адміністрація робить все необхідне для порятунку степу. На боротьбу з гризунами кинуті різні види техніки, у тому числі сільськогосподарська авіація, що запилює окремі райони спеціальними препаратами.

Нагадаємо, що гризуни не лише приносять величезну шкоду врожаю сільськогосподарських культур, а до того ж переносять небезпечні захворювання. Втім у Китаї спокійно ставляться до гризунів і вважають їх символом багатства. Якщо пацюки заводяться у будинку, китайці зазвичай говорять про їхнє шурхотіння, що вони таким чином рахують гроші.

Влітку минулого року китайська влада розпорядилися провести масове знищення гризунів у зв'язку із спалахом легеневої чуми. Тоді закрили на карантин місто Цзикетань з населенням 10 тис. людей, розташовану в провінції Цинхай на північному заході Китаю.

Основними розповсюдниками легеневої чуми є гризуни і комахи, які харчуються їхньою кров'ю. В ураженому чумою районі були знищені сотні щурів, мишей-полівок, кліщів та інших тварин, здатних поширювати хворобу.

NEWSru
Зараз ви читаєте новину «Китай потерпає від нашестя щурів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути