вівторок, 10 липня 2007 12:01

Китай відміняє обмеження "не більш однієї дитини в сім"ї"

Китай чекає приросту населення. Власті країни стурбовані швидким старінням своєї нації і не тільки зняли існуючу заборону на народження більш ніж однієї дитини в одній сім"ї, але також заявили про всіляке стимулювання народжуваності.

Китайці, керуючись принципом, що діяв у цій країні, "одна сім"я – одна дитина", стали менше народжувати, і населення Піднебесної помітно старішає. Влада однієї з провінцій запропонувала свій варіант вирішення проблеми – за другу дитину сім"ї обіцяні не санкції, як було раніше, а пільги.

На подібні заходи пішли, зокрема, керівники міста Гуанчжоу, столиці провінції Гупндон. Нововведення пов"язані зовсім не з малонаселеністю провінції. Якщо в середньому у Китаї щільність населення складає 140 осіб на квадратний кілометр, то конкретно в Гуандуне вона сягає 467 осіб (у Росії, для прикладу, 8,3) на квадратний кілометр.

Згідно статистики, до кінця 2005 року на населення у віці до 16 років припадало 18,9% від загальної чисельності регіону. У той самий час на населення у віці понад 60 років – 12,8%.

На сьогоднішній день населення Китаю складає понад 1,3 млрд чоловік. При цьому на 100 дівчаток народжується 117 хлопчиків, повідомляє "Взгляд".

Зараз ви читаєте новину «Китай відміняє обмеження "не більш однієї дитини в сім"ї"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути