середа, 20 жовтня 2010 11:31

Кіт завдовжки 123 см потрапив до Книги рекордів Гіннесса

Кіт завдовжки 123 см потрапив до Книги рекордів Гіннесса

Кіт, що живе в місті Ріно на заході штату Невада, США, визнаний найдовшим домашнім котом в світі.

Параметри кота породи мейн-кун на прізвисько Стьюї занесені до Книги рекордів Гіннесса - довжина тіла тварини від кінчика носа до куприка становить 123,2 сантиметра.

За словами господарів Стьюї, Робін Хендріксон та Еріка Брендснесса, вони вирішили звернутися до Книги рекордів Гіннесса з проханням зафіксувати довжину тіла їх вихованця через те, що параметри кота незмінно захоплюють і вражають усіх їх гостей.

"Усі говорили: 'Нічого собі, який у вас довгий кіт!'", - поділилася спогадами Хендріксон.

Господарі Стьюї розповіли, що завели мейн-куна в травні 2005 року. У 2008 році вони вирішили звернутися до представників Книги рекордів Гіннесса, але в той період Стьюї ще набирав вагу і все ще ріс. Тому в підсумку досягнення було зафіксовано лише після того, як процес зростання кота припинився.

Хендріксон повідомила, що всього в будинку проживає п'ять мейн-кунів. Вона зазначила, що всі вони дуже різні і не схожі один на одного.

"Ось Стьюї у нас дуже милий і товариський хлопець. Він усім подобається. Ну, а крім того, він піклується про своїх чотирьох товаришів", - підкреслила заводчиця котів.

Попередній рекорд довжини котячого тіла також належав мейн-куну і становив 121,9 сантиметра.

Мейн-куни вважаються найбільшими домашніми кішками в світі. У дорослих мейн-кунів мускулисте, довге тіло, велика масивна голова й широкі вуха з невеликими гострими китицями на кінчиках. Незважаючи на свою міць і значні розміри, мейн-куни дуже товариські, доброзичливі і ласкаві тварини. Такі коти швидко звикають до своїх господарів і люблять проводити з ними час.

Нагадаємо, раніше Gazeta.ua повідомляла про виставку найбільших монстрів підводного світу: драконів, восьминогів, спрутів тощо.

За матеріалами Лента.ру
Зараз ви читаєте новину «Кіт завдовжки 123 см потрапив до Книги рекордів Гіннесса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути