вівторок, 25 серпня 2009 12:11

Кім Чен Ір запросив людей Обами в гості

Кім Чен Ір запросив людей Обами в гості

Керівництво Північної Кореї запросило двох високопоставлених співробітників адміністрації президента США Барака Обами відвідати Пхеньян з офіційним візитом.

Запрошення отримали спецпредставник США по Північній Кореї Стівен Босуорт і глава американської делегації на шестисторонніх переговорах Сон Кім. За інформацією південнокорейська газети JoongAng Daily, у Вашингтоні мають намір погодитися з пропозицією КНДР і візит може відбутися вже у вересні 2009 року.

AP уточнює, що отримати підтвердження цієї інформації від офіційних представників американської адміністрації не вдалося.

Якщо візит американських чиновників дійсно відбудеться, то це будуть перші офіційні двосторонні контакти між лідерами КНДР і адміністрацією Барака Обами. Раніше Пхеньян неодноразово висловлював бажання вести переговори безпосередньо з Вашингтоном в обхід шестистороннього процесу.

У відповідь на ці заяви представники адміністрації США неодноразово нагадували, що не відмовляються від контактів, проте переговори повинні проходити в рамках шестистороннього процесу, за участю Японії, Південної Кореї, Китаю, США та Росії. КНДР заявила про вихід з шестисторонніх переговорів в квітні 2009 року, після засудження Радбезом ООН випробувань північнокорейської ракети "Инха-2".

На початку серпня 2009 року до Пхеньяну з одноденним офіційним візитом несподівано прибув екс-президент США Білл Клінтон, який домовився про звільнення двох журналісток американського телеканалу, засуджених в КНДР на 12 років ув"язнення.

19 серпня двох північнокорейських дипломатів, які прибули до США, прийняв губернатор штату Нью-Мексико Білл Річардсон. Візит не носив офіційний характер, проте, як відзначають спостерігачі, він не міг пройти без схвалення Держдепартаменту, оскільки між КНДР і США відсутні дипломатичні відносини, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ір запросив людей Обами в гості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути