вівторок, 02 червня 2009 10:18

Кім Чен Ір зробив 25-річного сина своїм спадкоємцем

Кім Чен Ір зробив 25-річного сина своїм спадкоємцем

Керівник Північної Кореї Кім Чен Ір визначив своїм наступником третього сина Кім Чон Она. Про це повідомила місцева преса з посиланням на інформоване джерело.

Цей крок в південнокорейському Сеулі розцінюють як офіційне прагнення закріпити визнання молодого Кіма як спадкоємця нинішнього лідера в суспільстві і вважають, що він викликаний станом здоров"я 67-річного Кім Чен Іра. Це буде друга в історії КНДР передача влади від батька до сина.

Такі, за словами джерела, директиви незабаром після другого ядерного випробування отримали Трудова партія Кореї, Корейська народна армія, Президія Верховного народного зібрання і Кабінет Міністрів. За 4 місяці до цього Кім Чен Ір, як повідомлялося, назвав 25-річного Чон Она своїм наступником і направив 8 січня цього року відповідну директиву керівництву правлячої Трудової партії Кореї.

Зарубіжні представництва КНДР отримали вказівку не поширювати цю інформацію.

Кім Чон Он народився від третьої дружини північнокорейського лідера Ко Ен Хі, яка померла в 2004 році у віці 51 року від раку молочної залози. Середню освіту він здобув в Міжнародній школі в Берні (Швейцарія) і відомий як фанат баскетболу американської НБА.

Після повернення в КНДР про нього мало що відомо. Самому Кім Чен Іру було 32 роки, коли його батько та засновник КНДР Кім Ір Сен в лютому 1974 року на з"їзді ТПК оголосив сина наступником. До керівництва країною Кім Чен Ір став у 1994 році після смерті батька.

Взгляд, Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ір зробив 25-річного сина своїм спадкоємцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути