Ексклюзиви
пʼятниця, 29 травня 2009 16:59

КНДР продовжує запускати ракети

КНДР продовжує запускати ракети
Північна Корея провела нові ракетні випробування. Ракета малого радіусу дії була запущена 29 травня. Як і попередні шість ракет, ця була запущена зі східного узбережжя країни.

КНДР продовжує запуски ракет з моменту завершення ядерних випробувань 25 травня. В понеділок було запущено три ракети, ціллю двох з яких, за даними південнокорейських ЗМІ, були американські літаки-розвідники. Ще дві ракети Північна Корея запустила 26 травня, і одну - 27 травня.

Крім того, 27 травня Північна Корея оголосила, що більше не вважає себе зв"язаною перемир"ям 1953 року, яке поклало край Корейській війні, і "у разі потреби" дасть відсіч Південній Кореї та її союзникам.

Другі в історії КНДР ядерні випробування викликали стурбованість Радбезу ООН. 29 травня США і Японія представили проект нової резолюції по КНДР. Окрім постійних членів Ради безпеки, в обговоренні резолюції беруть участь Південна Корея і Японія. Подробиці документа поки не розголошуються, але відомо, що він "рішуче засуджує" випробування 25 травня.

За неофіційними даними, можливе посилення санкцій РБ відносно КНДР. 29 травня міністр закордонних справ КНДР Пак Ий-Чхун виступив із заявою, в якій пообіцяв, що Північна Корея готова здійснити "подальші заходи самооборони", якщо Рада безпеки спровокує такі дії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «КНДР продовжує запускати ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути