понеділок, 03 серпня 2009 14:30

Кім Чен Ір платить Росії за нафту робочою силою

Кім Чен Ір платить Росії за нафту робочою силою
КНДР надає Росії робочу силу за постачання нафти. Пхеньян уклав відповідну секретну угоду з Москвою, оскільки йому нічим більше платити за чорне золото, стверджує італійська газета La Stampa.

Як передає в понеділок сайт Inopressa.ru, північнокорейці трудяться на Далекому Сході: двічі на тиждень вони групами перетинають кордон і відправляються працювати на будівництва, валити ліс в районі Хабаровська, збирати урожай на фермах. Вони володіють необхідними дозволами на роботу, але живуть в жахливих умовах, що порушують всі міжнародні конвенції.

Видання слідом за правозахисниками називає північнокорейців, які приїжджають, рабами Кім Чен Іра. Вихідці з Відокремленого королівства одягнені в однакові сині кеди поганої якості і піджаки з грубої тканини, у яких на лацкані приколено значок з портретом покійного лідера КНДР Кім Ір Сена.

Офіційно кордон між РФ і КНДР закрито. Як пише La Stampa, з 2008 року російська сторона відкрила залізничну гілку до кінцевої станції Транссибірської магістралі. Мабуть, мається на увазі залізниця до Хасану, розташованого на російсько-північнокорейському кордоні. Розклад руху потягів по цій гілці відсутній, продовжує італійська газета.

Саме на кінцевій станції Транссибірської магістралі було помічено близько 60 вихідців з Північної Кореї.

За деякими даними, майже всі гроші, які заробляють корейці, забирають бригадири і держава. Але у вільний час робочим дозволяють підробляти: вони ремонтують дахи на дачах, квартири.

"У них залізна, майже військова дисципліна. Вони прекрасні працівники, охайніші і більш організовані, ніж китайці", - вважає місцева мешканка. Володимир Ушаков, комісар з прав людини в Примор"ї, говорить, що вони досить добре заробляють за мірками КНДР.

За даними спецпосланця екс-президента США Джорджа Буша з прав людини в КНДР Джея Лефковіца, що були опубліковані в 2007 році, Росія є найбільшим ринком для північнокорейської робочої сили. Повідомлялося, що в РФ працює декілька тисяч осіб з сусідньої держави. Безпосередньо вони не отримують грошей, все зароблене служить економічною підтримкою режиму Кім Чен Іра.

Населення практично повністю ізольованої від світу Північної Кореї живе дуже бідно. За різними оцінними даними, річний дохід на душу населення складає від 400 до 1700 доларів США. Точної інформації через закритість економіки немає, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ір платить Росії за нафту робочою силою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути