Ексклюзиви
понеділок, 27 квітня 2009 15:56

Кім Чен Ір обрав собі наступника?

Кім Чен Ір обрав собі наступника?
Кім Чен Ін, молодший син північнокорейського лідера Кім Чен Іра, який отримав важливе призначення в Державному комітеті оборони, може стати наступним правителем країни, вважають аналітики. Нинішній глава Північної Кореї займає пост голови ДКО, успадкований від батька.

Кім Чен Іру 67 років, і він, судячи з усього, перебуває не в найкращій формі. Минулого року він надовго зник з поля зору журналістів: заговорили про його важку хворобу або навіть смерть. У квітні Кім-старший з"явився в парламенті, проте він накульгував, виглядав посивілим і помітно схудлим.

Відзначимо, що інформація про призначення 25-річного Кім Чен Іна (іноді використовується написання Кім Чен Ун і Кім Чен Он) на пост інструктора ДКО з"явилася лише в південнокорейських ЗМІ. Розвідка Республіки Корея не змогла підтвердити ці дані.

Питання про те, хто очолить КНДР після Кім Чен Іра, вже багато років перетирається в південнокорейській та західній пресі. У січні цього року повідомлялося, ніби молодший син "дорогого керівника" призначений наступником. Проте в березні з"ясувалося, що ім"я Кім Чен Іна не фігурує в списках обраних народних депутатів. ЗМІ заговорили, що спадкоємцем стане 63-річний Чан Сон Тхек, зять Кім Чен Іра.

Як стверджує в своїх мемуарах колишній кухар Кім Чен Іра, молодший син - улюбленець Кіма-старшого. Він у всьому бере приклад з батька. При цьому про ймовірного спадкоємця відомо вкрай мало.

Північнокорейські ЗМІ жодного разу не публікували фотознімків Кім Чен Іна. Південнокорейські журналісти стверджують, що він більше за братів схожий на батька, але страждає надмірною вагою. Кендзі Фудзімото, колишній японський кухар Кім Чен Іра, говорить, що вождь частіше їсть та дивиться розважальні програми саме з молодшим сином, а той надягає футболку із зображенням Мела Гібсона - улюбленого актора батька.

Відомо, що у північнокорейського лідера четверо дітей. 35-річна Кім Сер Сон була народжена в шлюбі з Кім Ен Сук, дочкою північнокорейського генерала. 38-річний Кім Чен Нам - син першої фаворитки вождя, актриси Сон Хі Рім. 28-річний Кім Чен Чер та Кім Чен Ін - діти професійної танцівниці Ко Ен Хі, яка приїхала з Японії. Вона померла в серпні 2004 року, а до цього офіційно іменувалася "улюбленою матір"ю корейського народу". Вона ж наказала обслуговуючому персоналу називати молодшого сина "королем ранкової зірки".

Сини вождя здобули елітну освіту в Швейцарії. При цьому Кім Чен Нам та Кім Чен Чхоль жили в посольстві за чужими документами, і лише Кім Чен Ін закінчив Міжнародну школу в Берні під своїм ім"ям. Схоже, що вже тоді батько особливо прихильно ставився до нього.

Кім Чен Нам, досвідчений комп"ютерник, який залучив керівництво КНДР до Інтернету, проштрафився, коли в 2001 році був затриманий в токійському аеропорту за спробу в"їхати до Японії за підробленим паспортом. Батько вважає, що він дуже схильний до впливу західної культури. Сам Кім Чен Нам у минулому заявляв, що не прагне до влади.

Кім Чен Чхоль, на думку батька, слабкий як керівник, хоча теж людина здібна. Він пройшов стажування в службах безпеки і зараз працює у відділі пропаганди та агітації Трудової партії Кореї. У свій час повідомлялося, що значки із зображенням Кім Чен Чхоля носять на лацканах піджаків чиновники, а на громадських будівлях вивішують його портрети.

За матеріалами NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ір обрав собі наступника?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути