середа, 19 червня 2013 15:36

Кім Чен Ин пообіцяв помститися усім, хто прирівняв його до Гітлера

Кім Чен Ин пообіцяв помститися усім, хто прирівняв його до Гітлера
Фото: Reuters

Влада Північної Кореї випустила нове звернення з погрозами на адресу своїх недругів. Цього разу гнів Пхеньяна викликали невідомі жартівники, що поширили в Інтернеті новину про те, що лідер КНДР нібито захопився вивченням праць Адольфа Гітлера, пише NEWSru.com.

У середу інтернет-портал New Focus International повідомив, що Кім Чен Ин закликав керівних працівників держапарату країни вивчати Mein Kampf як посібник з розвитку лідерських якостей. У повідомленні, яке давалося з посиланням на неназваного північнокорейського чиновника, вказувалося, що Кім Чен Ин роздав копії перекладу книги Гітлера чиновникам вищого рангу під час святкування свого дня народження у січні. Вказуючи на те, що Гітлеру вдалося відродити Німеччину за короткий час після поразки у Першій світовій війні, Кім Чим Ина нібито "постановив ретельно вивчати історію Третього Рейху і добути знання, щоб застосувати їх на практиці".

Значна частина ЗМІ передрукували "гарячу" новину, за традицією вирішивши, що за північнокорейською залізною завісою можуть відбуватися будь-які жахи і дивацтва. Проте в КНДР жарт не оцінили. Влада країни виступила із спростуванням і пригрозила "фізично усунути" авторів розіграшу.

"Ми маємо намір вжити рішучих заходів для фізичного усунення цих мерзенних людей, які скоюють зради", - йдеться в повідомленні, поширеному каналами північнокорейського Центрального телеграфного агентства (ЦТАК).

Пхеньян також припустив, що за інцидентом можуть стояти північнокорейські біженці, підбурювані США і Південною Кореєю, і пригрозив владі цих країн "нещадним покаранням".

 

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ин пообіцяв помститися усім, хто прирівняв його до Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути