Ексклюзиви
середа, 08 липня 2020 07:20

Кількість хворих на коронавірус в Україні сягає 150 тис. - Ляшко

Кількість хворих на коронавірус в Україні сягає 150 тис. - Ляшко
Кількість випадків зараження новим типом коронавірусу Covid-19 в Україні може сягати 150 тис. Фото: facebook.com/moz.ukr

Кількість випадків зараження новим типом коронавірусу Covid-19 в Україні може сягати 150 тис. Тоді як офіційний показник станом на 7 липня - 49 607.

В Україні в середньому виявляють близько 35 відсотків хворих на нову недугу. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає "ВВС News Україна".

"Жодної країни світу немає, де реєструють 100 відсотків усіх хворих. Дослідження ВООЗ показало, що країни в середньому реєструють 25-40 відсотків випадків хворих", - запевнив посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль озвучив показник захворюваності на Covid-19 в Україні

Водночас він заперечив, що кордони з ЄС для українців залишаються закритими через недовіру до офіційної статистики.

"Я можу впевнено заявити, дивлячись вам в очі, що жодних маніпуляцій з даними не відбувається. Ми постійно спілкуємося з Європейським бюро ВООЗ. Я не скажу, що нам не довіряють", - каже Ляшко.

Головний санітарний лікар пояснив, що причиною закритих кордонів є те, що в ЄС показник інфікованих на 100 тисяч населення не повинен перевищувати 16.

"У нас був показник 24. Будемо простежувати динаміку. Шанс є. Все залежить від нас, щоб зробити правильну епідситуацію", - зазначив Ляшко.

Кількість інфікованих коронавірусом в Україні може перевищувати мільйон осіб. При цьому у багатьох з них може бути імунітет. Таку думку висловив лікар-інфекціоніст Юрій Жигарев. За його словами, в контексті статистики Covid-19 слід розрізняти кількість інфікованих і кількість тих, хто захворів.

Зараз ви читаєте новину «Кількість хворих на коронавірус в Україні сягає 150 тис. - Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути