четвер, 12 грудня 2013 16:31

Кернес у Харкові намагається "вирубити" всіх провайдерів крім "Тріолану"

Кернес у Харкові намагається "вирубити" всіх провайдерів крім "Тріолану"
Фото: ru.tsn.ua

На цьому тижні представники Інтернет асоціації України (ІнАУ), Телекомунікаційної палати та асоціації операторів зв'язку "Телас" направили спільний лист генеральному прокурору України і голові Антимонопольного комітету.

У листі представники ринку просять розібратися в порушеннях законних прав суб'єктів господарювання та споживачів телекомунікаційних послуг в Харкові.

"Представники ринку телекомунікацій стурбовані ситуацією, що склалася на харківському ринку послуг доступу в Інтернет і кабельного телебачення. При реалізації міської програми з ремонту під'їздів житлових будинків, хід якої контролюється Департаментом телекомунікацій і зв'язку харківського виконкому, фіксуються масові випадки пошкодження законно встановлених телекомунікаційних мереж. Численні порізи мереж і знищення телекомунікаційного обладнання зафіксовані в Харкові цілим рядом операторів, зокрема "Воля-Кабель", "Датагруп", "Київстар", "Макснет", "Фарлеп -Інвест " та іншими. Загальна сума збитку від цих дій лише за останні два місяці становить кілька мільйонів гривень. За цей час втратили доступ до Інтернету, мереж зв'язку та кабельного телебачення кілька тисяч абонентів, у тому числі представники соціально незахищених верств населення", - повідомляють у прес-службі Інтернет асоціації України.

Ще цього літа в ІнАУ почала надходити інформація про часті факти незаконного демонтажу телекомунікаційного обладнання харківських інтернет-провайдерів. Вирізалися мережі всіх, окрім "Тріолан". 15 жовтня представники ІКТ-ринку України зустрічалися з міською владою міста Харкова. Головна тема, обговорювана на цій зустрічі - вирізання мереж легальних провайдерів в місті. Експерти відзначали, що в цілеспрямованому і спланованому захопленні ринку фіксованого інтернет-доступу Харкова беруть участь органи місцевої влади. Сам мер міста Геннадій Кернес, як повідомляє голова ІнАУ Тетяна Попова, заявив, що його турбує - ремонт колективної власності його виборців.

На зустрічі з представниками провайдерів Геннадій Адольфович зробив учасникам пропозицію (від якої вони не могли відмовитися) і зібрав підписи під (сумнівним з правової точки зору) цим документом. Як відомо, провайдер "Тріолан" викидає 5 -й канал і TVi зі своєї сітки. Один із співвласників " Тріолан " є одночасно головою департаменту комунікацій при Харківській міськраді. Це "регіонал" Олексій Липчанський.

Зараз ви читаєте новину «Кернес у Харкові намагається "вирубити" всіх провайдерів крім "Тріолану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути