субота, 23 листопада 2019 18:11

Кернес і Райнін об'єдналися для дискредитації нового губернатора Харківської області - ЗМІ

Кернес і Райнін об'єдналися для дискредитації нового губернатора Харківської області - ЗМІ
Кернес і Райнін хочуть дискредитувати главу Харківської ОДА. Фото: Prm

Екс-глава Адміністрації президента 2016-19 років Ігор Райнін і мер Харкова Геннадій Кернес об'єдналися для дискредитації глави харківської області Олексія Кучера.

Мотиви різні, але об'єднує їх одне – новий губернатор для них загроза. Про це пише "Деловая столица", передає Depo.ua.

Сам Райнін, за даними видання, стрімко втрачає вплив. Екс-голова адміністрації президента не зміг перепризначити свою протеже Юлію Світличну на першу посаду в області, вплутавшись у боротьбу з куратором "Слуги народу" в області Вадимом Слюсаревим. У підсумку головою області став молодий і маловідомий в політичній сфері області адвокат Олексій Кучер.

Не виправдалися надії Райніна на швидку дискредитацію нового губернатора, який повинен був загрузнути в адміністративній рутині і саботажі чиновників.

"До того ж екс-губернатор залишила хороший спадок новому главі – підготовка до опалювального сезону була в критичному стані. Дійшло до того, що в одному з населених пунктів області було оголошено надзвичайний стан. Правда через два тижні роботи нової команди у стінах ОДА, опалення було запущено в усіх населених пунктах. Чого не скажеш, наприклад, про Харків, де тепло було не у всіх районах", - зазначає видання.

Крім того, зараз проходить аудит діяльності всіх чиновників Харківської обладміністрації, який, за даними ЗМІ, закінчиться врученнями підозр за корупційні діяння та перевищення повноважень. Журналісти відзначають, що у свідченнях екс-заступника голови ОДА Євгена Шахненка, який обвинувачується у привласнення держкоштів і знаходиться під домашнім арештом, фігурує багато відомих прізвищ.

"Напередодні зустрічі нового губернатора з депутатами облради Райнін разом з першим заступником голови облради Коваленком обдзвонювали останніх і вимагали від них проігнорувати зустріч. Але щось пішло не так. На зустрічі були присутні всі ключові депутати", - зазначає видання. До речі, сам Коваленко задокументований і присутній в показаннях Шахненка.

З особистих джерел журналістам повідомили, що на противагу Райніну Кучер особисто вибудовує комунікацію з кожним депутатом, не користуючись для цього послугами посередників. Такий підхід дуже відрізняється від п'ятирічної зневаги, яку виявляли Райнін, а після і Світлична на своєму посту.

Як результат, зараз відбувається переформатування більшості в облраді під нового губернатора. Крім того, ЗМІ стверджують, що на першій же сесії Юлію Світличну очікує "сюрприз".

У свою чергу мер Харкова Шеннадій Кернес "вперше за останні 10 років всерйоз побоюється програти вибори" і активно шукає вихід на нового губернатора. За даними видання, Олексій Кучер ігнорує Кернеса, так як таку лінію поведінки губернатору рекомендував зайняти президент Володимир Зеленський.

Голова обладміністрації поставив завдання провести аудит господарської діяльності не тільки області, а й Харкова для виявлення основних проблем міста і можливостей їх оперативного вирішення.

"Адже саме надуманим господарським раєм Кернес завжди хвалився перед своїми виборцями. Хоча ця демонстративна хазяйновитість завжди складалася з картонних декорацій. Просто виборцям не було з чим порівняти. Але тепер, коли люди починають обговорювати, чому в області тепло є, а в Харкові доводиться грітися електронагрівачами, ситуація може швидко змінитися. Не на користь Кернеса", - пише "Деловая столица".

Зараз ви читаєте новину «Кернес і Райнін об'єдналися для дискредитації нового губернатора Харківської області - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути