вівторок, 23 травня 2017 18:39

Керівник Одеського порту став доларовим мільйонером - ЗМІ

Керівник Одеського порту став доларовим мільйонером - ЗМІ
Ігоря Ткачука визнали мільйонером. Фото: Forbes

Керівник Одеського морського торгового порту Ігор Ткачук є доларовим мільйонером, при цьому саме підприємство за час його керівництва стало чи не банкрутом.

Про це йдеться в сюжеті програми "Гроші", який вийшов в ефір на телеканалі "1+1" в понеділок увечері, передають "Українські новини".

Зокрема, журналісти публікують електронну декларацію начальника порту, згідно з якою уродженець Вінниці і колишній керівник "Укрпошти" за три місяці 2016-го отримав більше мільйона гривень заробітної плати. "Тільки подумайте - це понад 300 тисяч гривень на місяць! До того ж на рахунках у нього 6 мільйонів гривень, 980 тисяч доларів і 180 тисяч євро. Справжній доларовий мільйонер!", - йдеться в програмі.

При цьому як з'ясувалося, саме підприємство відчуває себе не кращим чином. "Прибутки ДП за перший квартал катастрофічно впали в чотири рази: з понад сотні мільйонів до двадцяти трьох", - йдеться в сюжеті. Однією з причин журналісти називають наявність в порту тіньових схем передачі в оренду державних буксирів приватній компанії "Екофлот", через що щорічні збитки ОМТП складають до 50 млн грн недоотриманого прибутку.

За словами журналістів, глава порту Ігор Ткачук ховається від коментарів вже два місяці, не відповідає ні на офіційні запити, ні на прохання поспілкуватися в соціальних мережах, ні на дзвінки. Документи про діяльність Ткачука репортери передали профільному заступнику міністра інфраструктури Юрію Лавренюку. "Завдання дійсно розібратися, куди і як розпоряджаються державним майном найняті нами і державою, особи які керують цими державними підприємствами", - сказав Лавренюк в коментарі програмі.

Журналісти також показали мітинг, організований Ткачуком через кілька днів після виходу попередньої програми, де і була викрита схема з "Екофлотом". В ході мітингу начальник порту також "протестує" проти роботи приватних буксирів, хоча по факту контракти з ними підписав його заступник на прізвище Слободянюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танкер із російським прапором зайшов в український порт

"Що зовсім смішно, у всіх гріхах Ігор Ткачук звинувачує керівництво Одеської філії Адміністрації морських портів ... Прості робітники слухають, розкривши роти. Вони напевно не знають, що Одеську філію АМПУ очолює відома Ткачуку людина - ще один вінничанин Олександр Зубик (тимчасово виконуючий обов'язки глави адміністрації ОМТП на час перевірок Мінінфраструктури, які проводяться з січня - ред.). Член команди Ткачука, Зубик разом з ним працював в "Укрпошті", і разом вони прийшли до Одеси: до переходу на тимчасову посаду в А ПУ, Зубик був правою рукою Ткачука в порту ", - сказано в сюжеті.

Однак, за словами журналістів, факти дружби і співпраці вони вважають за краще не розголошувати.

Репортери отримали і коментар міністра Володимира Омеляна: він заявив, що не посилав "листонош" в Одесу, а тому не може відповідати за їх роботу. "Це було рішення Кабміну, я як міністр Уряду повинен виконувати рішення, ми з Ткачуком співпрацюємо, в контексті професійної роботи. Він намагається, у нього виходить або не виходить - це вже судити і експертам і громадськості зокрема теж", - сказав міністр журналістам "Грошей".

Така відповідь не влаштувала журналістів. Адже перевірки проводяться з січня 2017 року і поки ні до чого, крім блокування нормальної роботи порту, не привели. Журналісти заявили, що вимагають від НАБУ і ГПУ звернути увагу на "захмарну корупцію і її творців", через яких страждає український бюджет і вже стоїть на межі банкрутства стратегічне державне підприємство. У той час як його буксирами користуються приватники.

Кабмін України схвалив проект розпорядження "Реконструкція причалу № 7 Одеського морського портуˮ.

Зараз ви читаєте новину «Керівник Одеського порту став доларовим мільйонером - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути