середа, 12 серпня 2020 19:06

Керівництво порту "Південний" щодня ризикує тисячами життів - співробітник порту

Керівництво порту "Південний" щодня ризикує тисячами життів - співробітник порту
Порт знаходиться в 20 кілометрах від Одеси. Фото: Reuters

Керівництво порту "Південний", куди недавно з візитом приїжджав президент Володимир Зеленський, щодня ризикує тисячами людських життів, продовжуючи зберігати на складі без дотримання правил безпеки близько 10 тисяч тонн селітри.

Про це виданню заявив співробітник порту.

Співрозмовник нагадав, що порт знаходиться в 20 кілометрах від Одеси. Крім того, в безпосередній близькості знаходиться залізниця, де здійснюється відвантаження карбаміду. Також поруч розташований Одеський припортовий завод, на якому відбувається розвантаження аміаку.

"Все це підвищує ризик вибухонебезпечності об'єкта. Звичайно, візит президента був набагато раніше, ніж сумні події в Лівані, де в Бейрут фактично був стертий з лиця землі після вибуху 2,7 тис тонн селітри. Навіть не хочеться уявляти, що сталося, якщо здетонував б 10 тис тонн в порту "Південний". Були б десятки тисяч жертв. І керівництво порту, яке знало про те, що вибухонебезпечний об'єкт зберігається без належних норм безпеки, свідомо брав під ризик життя глави держави ", - зазначив співробітник порту.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в порту "Південний" під відкритим небом на складі зберігається близько 10 тисяч тонн такої ж селітри, яка майже знищила Бейрут. Журналісти першими забили на сполох, оскільки поруч з цим складом вивантажуються і інші вибухонебезпечні речовини, а сама селітра упакована в такі ж "біг-беги", як і в Лівані. Сам порт знаходиться в 20 кілометрах від Одеси, і в безпосередній близькості від Одеського припортового заводу.

Крім того, днями кілька десятків активістів і жителів довколишніх районів міста провели мітинг біля будівлі Адміністрації МТП "Південний", які вимагали прибрати селітру з території порту.

Зараз ви читаєте новину «Керівництво порту "Південний" щодня ризикує тисячами життів - співробітник порту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути