пʼятниця, 21 червня 2013 19:43

Керівництво медакадемії хоче "поставити" Митника керівником інституту хірургії та трансплантології ім. Шалімова - нардепи

Керівництво медакадемії хоче  "поставити" Митника керівником інституту хірургії та трансплантології ім. Шалімова - нардепи
Фото: surgery.org.ua

Дотримання регламенту та законності у кадрових питаннях в Національній академії медичних наук України вимагають народні депутати у відкритому зверненні до Президента України Віктора Януковича, Прем'єр-міністра України Миколи Азарова та керівництва НАМН України.

Йдеться про підкилимну метушню навколо виборів директора Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова.

Відкриту заяву підписали народні депутати України Михайло Блавацький, Олексій Кайда, Ігор Янків.

Нагадаємо, що 18 червня у Вченій раді НАМН України пройшли вибори, на яких главою Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова був обраний професор Олександр Усенко.

Із присутніх 57 академіків 36 віддали голоси Олександру Усенку як практикуючому лікарю-хірургу, керівнику відділу хірургії стравоходу та реконструктивної гастроентерології, вихідцю з інститутської клініки та учневі професора Олександра Шалімова. За його опонента, колишнього міністра охорони здоров'я Зиновія Митника було віддано менше голосів.

"Проте, – йдеться далі в заяві депутатів, – за наявною у нас інформацією, керівництво медакадемії не залишило спроб "поставити" Митника в обхід регламенту.

Рішення членів вченої ради НАМН України абсолютно логічно і правильно, враховуючи регламент. Зіновій Митник не міг бути обраний керівником інституту, оскільки він має іншу лікарську професію – інфекціоніста і ніякого відношення до хірургії і трансплантології до призначення його виконуючим обов'язки директора Інституту ім. О. О. Шалімова місяць тому не мав.

Згідно з пунктом 5 Положення про порядок обрання за конкурсом науковими радами НАМН України, "на посаду керівника наукової установи висувається кандидатура саме з числа провідних вчених вищої кваліфікації в даній галузі науки".

Тепер, відповідно до чинного регламенту, Президія Національної академії медичних наук України повинна "шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів прийняти рішення про затвердження або незатвердження кандидатури". Але, за словами заявників, медичних академіків схиляють прийняти неправомірне рішення, користуючись фальшивим аргументом про зацікавленість у призначенні пана Митника першої особи уряду. Нардепи дезавуюють такі вигадки і закликають перших осіб країни і керівництво академії зупинити спроби тиску і цинічні спекуляції, давши вченим можливість вибрати керівника інституту враховуючи його професійну придатність.

Зараз ви читаєте новину «Керівництво медакадемії хоче "поставити" Митника керівником інституту хірургії та трансплантології ім. Шалімова - нардепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути