середа, 20 жовтня 2010 13:50

Керченській паромній переправі шукають нового власника

Керченській паромній переправі шукають нового власника

Фонд державного майна виставить на продаж державну судноплавну компанію "Керченська поромна переправа".

Поромна переправа здійснює перевезення пасажирів та транспортних засобів з Керчі в порт "Кавказ" (Краснодарський край) та у зворотному напрямку. Держкомпанія здійснює близько 16 рейсів на добу в обидва кінці, пише "Дело".

Зараз флот Керченської переправи складається з двох поромів-криголамів "Керченський-1" і "Керченський-2", а також автопорома "Єйськ". Пасажирський флот, за інформацією компанії, відповідає всім вимогам міжнародних конвенцій.

Інтервал руху паромів не перевищує трьох годин, а в літній час він скорочується до двох годин (за рахунок збільшення кількості рейсів). Щорічно Керченська переправа перевозить 330 тис. пасажирів, 42 тис. автомашин і 7 тис. т вантажів, хоча має набагато вищий потенціал і значно більші можливості.

На території переправи розташований міжнародний пункт пропуску, обладнаний і укомплектований усіма державними службами, необхідними для оформлення процедур перетину кордону.

Керченську поромну переправу урочисто відкрили 22 вересня 1954. Основною її перевагою є невелика відстань (2,5 милі) і цілодобова експлуатація протягом усього року. За допомогою поромної переправи з'явилася можливість скоротити на 270 км дальність перевезень з України і Молдови в райони Кавказу, а з Криму і південних районів України - на 1000 км.

Зараз ви читаєте новину «Керченській паромній переправі шукають нового власника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути