Ексклюзиви
понеділок, 30 липня 2007 13:22

Казахстан планує організувати транзит фосфору через Білорусь

Казахстан має намір почати з Білорусією переговори про транзит жовтого фосфору територією цієї країни. Про це заявив міністр транспорту і комунікацій Казахстану Серік Ахметов. За словами міністра, питання з транзитом повинне вирішитися вже на цьому тижні.

Необхідність змін маршруту виникла через те, що транзит територією України тимчасово припинений. Київ ухвалив це рішення після аварії у Львівській області, коли в результаті сходження із залізничної колії 15 цистерн з жовтим фосфором 6 з них загорілися.

Потяг з фосфором прямував з Казахстану до Польщі. Кінцевим пунктом напряму небезпечного вантажу була Голландія. На даний момент потяг, відправлений минулого тижня назад у Казахстан, вже прибув на територію цієї республіки.

У свою чергу українська влада практично повністю завершила ліквідацію наслідків "фосфорної аварії". Віце-прем"єр України Олександр Кузьмук на позачерговому засіданні сесії Львівської обласної ради повідомив, що ліквідація техногенної катастрофи завершена у встановлений президентом країни десятиденний термін, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Казахстан планує організувати транзит фосфору через Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути