середа, 21 липня 2021 06:01

Кава знижує ризик захворіти Covid-19 - вчені

Кава знижує ризик захворіти Covid-19 - вчені
Кава впливає на коронавірусну хворобу. Фото: Українська правда

Група вчених вивчила вплив харчових звичок на імунну систему. Існує здатність деяких продуктів знижувати ризик захворювання коронавірусом. Кава виявилася одним з головних чинників зниження шансів заразитися.

Одну або більше чашок кави в день зв'язали приблизно з 10% скороченням ризику захворіти Covid-19. Кофеїн і поліфеноли, які містяться в напої, мають антиоксидантні та протизапальні властивості, інформує MDPI.

Медики вивчили дані 38 тис. чоловік, грунтуючись на тому, якої дієти вони дотримувалися з 2006 по 2010 рік, а також на результатах тестування на Covid-19.

Дослідники проаналізували зміст в раціоні у цих людей кави, чаю, обробленого м'яса, червоного м'яса, фруктів і овочів, риби, багатої поліненасиченими жирними кислотами омега-3.

Споживання кави, згідно з дослідженням, також знижує ризик важкого перебігу інфекції і пневмонії у літніх людей. Відзначається, що в поєднанні з овочами "рівень захисту" від Covid-19 зростає.

До інших чинників зниження ймовірності захворювання коронавірусом дослідники віднесли також споживання чаю і жирної риби. А наявність великої кількості обробленого м'яса (сосиски, ковбаса тощо) експерти пов'язали з більш високим ризиком зараження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна скасовує запис на вакцинацію проти Covid-19

Світом шириться штам коронавірусу під назвою Lambda, який вперше виявили в Перу. Мутацію почали фіксувати з грудня 2020. Зараження Lambda реєструють все частіше і в нових регіонах.

Зараз ви читаєте новину «Кава знижує ризик захворіти Covid-19 - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути