пʼятниця, 03 березня 2023 19:29

Катували й вбивали – Нєбитов озвучив деталі російських злочинів у Київській області

Катували й вбивали – Нєбитов озвучив деталі російських злочинів у Київській області
На Київщині понад 700 цивільних вбили зі стрілецької зброї. Фото: eastnews.ua

Понад 700 цивільних вбили окупанти зі стрілецької зброї у Київській області.

Майже 350 осіб загинули він мінно-вибухових травм, сказав начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов, передає ТСН.

Усього в області знайшли 1373 тіла цивільних. 197 з них не ідентифікували.

2 березня у Бородянці виявили ще трьох вбитих мирних мешканців. Двох застрелених і обгорілі рештки третього місцевий мешканець закопав на цвинтарі. Лише нещодавно він повернувся з-за кордону й повідомив поліції про поховання.

"Крім того, в цьому році, два тижні тому, було знайдене тіло в селі Мощун. Характер вбивств каже про масову жорстокість, яка викликана перш за все тією пропагандою та ненавистю до українців, яка багато років проводиться в Росії. Комплекс "старшого брата" став наслідком того, що вони поводять себе як звірі. На Росії, як і в Третьому Рейху, відбулася спеціальна психологічна операція, направлена на ненависть не тільки до українців, а й до всього цивілізованого світу", – сказав Нєбитов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину досі не ідентифікували: назвали кількість жертв росіян під Києвом

У Бучі загиблих ховав комунальник.

"П'ятьох чоловіків було розстріляно в підвалі в потилицю. На тілах знайдені сліди катувань. Ми розуміємо, що після катування їх просто застрелили. Також були знайдені тіла сімох людей. Один з них – співробітник академії СБУ. Очевидець цих подій розповів, що людей привозили і катували. Знущались і з цього співробітника, у якого була тріщина в черепі. В цю тріщину вставляли дерев'яний кіл та розхитували, щоб завдати ще більшого болю. У іншої людини був автомобільний трос на шиї – її душили. Також відомо про факт розстрілу автівки, в якій була півторарічна дитина", – додав начальник поліції області.

Зараз відомо про загибель 38 дітей на Київщині під час активних бойових дій.

Бої за Київ розпочалися після вторгнення Росії в Україну 24 лютого. Наступ російських сил на Київ відбувався з північно-західного напрямку, з боку Чорнобильської зони відчуження та Білорусі, бої з російськими ДРГ з початку вторгнення відбувалися переважно на обох берегах Дніпра.

Раніше повідомлялося, що з-поміж знайдених тіл в Київській області після відходу росіян понад 400 – закатовані й убиті жителі Бучі.

Росіяни під час окупації вбивали в Бучі мирне населення – людям стріляли в потилиці. Убивали сім'ями: дітей, жінок, літніх людей. Ґвалтували й спалювали тіла. На вулицях лежали десятки трупів, деякі з них із зв'язаними руками.

Зараз ви читаєте новину «Катували й вбивали – Нєбитов озвучив деталі російських злочинів у Київській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути