неділя, 03 червня 2007 16:58

Католицька церква оголосила нових святих

Католицька церква зарахувала до лику святих ще чотирьох людей - французьку черницю і трьох священиків з Польщі, Голландії і Мальти. Їхні імена оголосив Тато Римський Бенедикт XVI на церемонії у Ватикані. Месу відвідали президенти Ірландії, Польщі, Мальти і Філіппін.

Один з канонізованих священиків, Джордж Прека, став першим святим з Мальти. Він створив католицький орден Суспільство християнської доктрини і переклав деякі релігійні тексти на мальтійську мову, яка разом з англійським є офіційною мовою острівної держави.

Також зараховані до лику святих голландський священик Карл Хоубен, французька черниця Марі-Ежені Ісус Міллере і польський священник-францисканець Симон Ліпніца. Останній увійшов до історії католицької церкви завдяки тому, що причащав вмираючих під час епідемії чуми в Кракові в 1482-1483 роках.

Бенедикт XVI в четвертий раз провів церемонію канонізації за час свого перебування на папському престолі. Всього за цей час до лику святих зарахували 14 чоловік, передає AFP.

Зараз ви читаєте новину «Католицька церква оголосила нових святих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути