пʼятниця, 04 червня 2010 12:16

Катастрофічний витік нафти вдалося заткнути - однак ненадовго

Катастрофічний витік нафти вдалося заткнути - однак ненадовго

BP вдалося опустити заглушку на аварійну свердловину в Мексиканській затоці, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на берегову охорону США.

За словами глави BP Тоні Хейворда, буде потрібно від 12 до 24 годин для того, щоб оцінити успішність операції. Встановлення заглушки дозволить відкачувати частину нафти на судно.

Тим часом, навіть якщо встановити ковпак вдасться, це буде тільки тимчасове рішення проблеми, зазначив глава берегової охорони США адмірала Тед Аллен.

Акції BP на Лондонській фондовій біржі на цьому повідомленні зросли на 4,3% і о 8:14 за місцевим часом коштували 450,55 пенса.

Раніше BP вдалося обрізати трубу що заважала опустити заглушку.

Компанія також планує вжити додаткових заходів для локалізації аварії. Зокрема, для відкачування додаткових обсягів нафти компанія має намір використовувати труби і колектор, які раніше застосовували в так званій операції top kill. По ним нафта надходитиме на судно через окрему трубу. Ця система, як очікується, буде встановлена до середини червня.

Надалі планується встановити більш довготривалу систему відкачування нафти на судно через підводний трубопровід і приєднаний до нього гнучкий рукав.

Витрати BP на аварійні роботи та виплату компенсацій після аварії вже досягли $ 990 млн.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Катастрофічний витік нафти вдалося заткнути - однак ненадовго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути