Ексклюзиви
середа, 25 липня 2007 11:23

Картину австралійського аборигена продали за $2 мільйони (ФОТО)

 
В Австралії за рекордну суму (понад 2 мільйони доларів) на аукціоні Sotheby"s в Мельбурні продана картина "Варлугулонг", написана художником-аборигеном. Новим володарем шедевра стала Національна картинна галерея в Канберрі.

Картина, створена 30 років тому, є одним із п"яти полотен, на яких покійний художник Кліффорд Поссум Тджапалтдаррі по"єднав традиційну техніку яскравого візерунства з майстерністю малювання топографічних карт. Тим самим живописець прагнув передати відчуття протяжності своєї малої батьківщини, розташованої в околицях Аліс Спрінгс (австралійські північні території), повідомляє телекомпанія ВВС.

На картині, зокрема, зображена пожежа чагарника, який, згідно місцевим переказам, влаштувала тотем місцевого племені – ящіркою з блакитним язиком. За легендою, міфічний пращур роду був розсерджений на своїх синів. Вогонь показаний у формі червоної кулі в центрі картини.

Відразу після написання, 1977 року, картина була продана всього за тисячу доларів, а згодом висіла на стіні кафетерію в одному з банківських навчальних центрів, передає Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Картину австралійського аборигена продали за $2 мільйони (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути