середа, 25 червня 2008 19:52

Картина Моне продана на "Крістіс" за рекордні 41 млн фунтів

Колекція творів імпресіоністів і сучасних художників пішла з молотка на лондонському аукціоні "Крістіс" за рекордних 144 мільйони фунтів стерлінгів, мовиться в повідомленні аукціонного будинку.

"Нинішні продажі принесли найвищий результат в історії європейських аукціонів. Вони є ілюстрацією того, що ринок мистецтва набирає силу і міцніє. Найгостріший торг викликали роботи високої якості, які щойно з"явилися на ринку", - сказав голова відділу мистецтва імпресіоністів і сучасного мистецтва "Крістіс" Олів"є Камю.

Він розповів, що за картину "Ставок із лататтям" Клода Моне, оцінна вартість якої складала 18-24 мільйони фунтів, розгорілася справжня битва. " Шедевр Клода Монестав свідком справжньої битви, в якій брали участь багато іноземних колекціонерів. У результаті картина пішла до покупця, який сидів у залі, за 41 мільйон фунтів стерлінгів - ціну, яка стала новим світовим рекордом для художника", - відзначив Камю.

Рідкісна рання "Танцівниця" Едгара Дега також була продана за ціну, що удвічі перевищила найсміливіші припущення організаторів торгів, - за 13,5 мільйонів фунтів стерлінгів.

"Трійку" головних лотів замикає картина російської художниці Наталії Гончарової "Квіти". Анонімний покупець придбав її більш ніж за 5,5 мільйона фунтів стерлінгів, поставивши тим самим відразу два рекорди - рекорд ціни на роботу Гончарової та аукціонний рекорд вартості картини, написаної жінкою.

Топ-лотами вечірніх торгів "Крістіс" стали також роботи Пабло Пікассо, П"єра Боннара, Альберто Джакометті і Генрі Мура. Всього на нинішньому аукціоні було поставлено цінові рекорди на шедеври восьми художників, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Картина Моне продана на "Крістіс" за рекордні 41 млн фунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути