вівторок, 24 січня 2017 06:31

Карти України для дітей друкують без Криму

Карти України для дітей друкують без Криму

У Харкові в магазинах з'явилися дитячі розвиваючі карти, на яких окупований Крим вказаний частиною Російської Федерації.

"В харківському магазині продають розвиваючу гру для дітей "Країни+Прапори+Столиці" з Кримом у складі Росії. На етикетці зазначений виробник з Києва - торгова марка "Вундеркінд з пелюшок". Розвиває у дітей від 6 місяців зорову пам'ять та знання географії. Має картки на 40 країн, карти зображені разом з прапорами", - повідомляє сайт "057".

У видавництві кажуть, що це помилка дизайнера. Вона є лише у російськомовній версії гри, в україномовній – карта України з Кримом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям продають "Кремлівське" масло

Уся Кубань, Ставрополля, більша частина Вороніжчини — це все було українськомовне населення. Першу карту поширення української мови створили 1871 року. Її пізніше "батько всіх народів" Сталін перекроїв по-своєму.

Про це заявив директор Інституту української мови Національної академії наук України, доктор філологічних наук, професор Павло Гриценко в Конституційному суді. Він розглядає депутатське подання щодо конституційності скандального мовного закону "Ківалова-Колесніченка".

Зараз ви читаєте новину «Карти України для дітей друкують без Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути