понеділок, 22 листопада 2021 14:13

Карантинні правила проїзду в громадському транспорті змінять

Карантинні правила проїзду в громадському транспорті змінять
В Україні скасують заборону на перевезення певної кількості пасажирів у салонах міського транспорту червоних регіонів. Фото: Микола Тис, УНІАН

У червоних регіонах оновлять правила роботи міського транспорту. На прохання мерів міст до громадського транспорту пускатимуть більше пасажирів.

Зміни вже готують до відповідної постанови Кабміну, заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, пише "Інтер".

Це пов'язано з настанням холодів, адже людям доводиться довго чекати на зупинках. А це може спричинити нову хвилю гострих респіраторних захворювань, пояснив міністр.

Вимогу надавати сертифікати про вакцинацію для проїзду в міському транспорті також переглянуть. Однак наявність Covid-сертифікату або негативного ПЛР-тесту залишаться обов'язковою умовою для проїзду в міжобласних автобусах і поїздах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко озвучив оптимістичний прогноз виходу Києва з червоної зони

"Міжрегіональне надовго (поїздки з Covid-сертифікатами. - Gazeta.ua), і ми утримуватимемо цю ситуацію, поки не знизиться рівень захворюваності на коронавірус. Ми переходимо на такий етап, що пандемія стає пандемією невакцинованих людей. Більшість галузей економіки працюватимуть для вакцинованих громадян", - сказав Ляшко.

Він наголосив, що згодом сертифікати про повну вакцинацію вимагатимуть не лише в червоній, а й у жовтій зоні карантину. Наприклад, у громадських місцях, на масових заходах і концертах. Відповідні зміни до постанови Кабміну вже готують.

Станом на 22 листопада в червоній зоні карантину 18 областей і Київ. Області зможуть виходити з червоної зони вже цього тижня, заявляв Віктор Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Карантинні правила проїзду в громадському транспорті змінять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути