понеділок, 16 листопада 2020 07:54

Карантин в Україні: які обмеження діють у будні

Карантин в Україні: які обмеження діють у будні
У понеділок, 16 листопада, від 00:00 Україна переходить на звичайний карантин. Фото: УНІАН

У понеділок, 16 листопада, від 00:00 Україна після двох днів жорсткого карантину вихідного дня переходить на звичайний карантин.

Уряд запровадив протиепідемічні обмеження, які раніше стосувалися "помаранчевої" зони карантину, відтепер для всіх регіонів країни. Посиленні обмеження для боротьби зі стрімким поширенням Covid-19 діятимуть щонайменше до 30 листопада 2020 року. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів 11 листопада.

На території України на період дії карантину в будні та вихідні заборонено:

Перевезення в пасажирському транспорті більше людей, ніж кількість місць для сидіння.

Робота нічних клубів, розважальних закладів та закладів громадського харчування із організацією дозвілля, зокрема дискотек.

Робота закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) від 22:00 до 07:00.

Робота спортивних залів, фітнес-центрів, якщо більше однієї особи на 20 кв. м. приміщення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По всій Україні підприємці протестують проти карантину

Робота хостелів та готелів. Виняток становитимуть лише ті, які виконують соціальні функції.

Діяльність кінотеатрів і театрів із заповненістю кінозалів або залів у понад 50% місць у кожному окремому кінозалі або залі. Тобто, якщо понад 50% заповненість, заборонено.

Проведення масових, культурних, зокрема концертних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів за участю понад 20 осіб. Із виключенням щодо окремих спортивних заходів.

Діяльність музеїв, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 20 квадратних метрів приміщення.

Відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами, кількістю понад 20 осіб. Окрім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної мистецької освіти.

Відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, спортивної та спеціалізованої мистецької освіти у разі, коли на самоізоляції понад 50% здобувачів освіти та персоналу закладів освіти.

Проведення закладами охорони здоров'я планових заходів з госпіталізації, окрім ургентних станів, а також всіх решти планових госпіталізацій, які дозволяються та які залишаються на території країни, відтермінування яких неможливо за показниками здоров'я або життя.

Карантин вихідного дня в Україні найбільше порушували у Львівській, Дніпропетровській, Черкаській, Київській, Тернопільській областях та у місті Києві. Загалом по країні зафіксовано 1029 повідомлень, пов'язаних з порушенням карантинних заходів.

Зараз ви читаєте новину «Карантин в Україні: які обмеження діють у будні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути