Ексклюзиви
вівторок, 24 жовтня 2023 02:34

Канада відкриває для українців міграційну програму

Канада відкриває для українців міграційну програму
Канада відкрила для українців нову програму. Фото: Укрінформ

Канада запустила нову міграційну програму для українців.

Вона дозволяє тим громадянам, які мають близьких родичів-резидентів або громадян країни, отримати дозвіл на постійне проживання, йдеться офіційному сайті міністерства в справах імміграції, біженців і громадянства Канади.

Скористатися програмою можуть українці, близькі родичі яких мають канадське громадянство або статус постійного жителя Канади. До близьких родичів відносяться діти, онуки, батьки, бабусі й дідусі, чоловік або дружина, а також брати й сестри.

Для подання заявки треба перебувати в Канаді та мати дійсний статус тимчасового резидента (або подати заявку на відновлення свого статусу, якщо його термін дії закінчився менш як 90 днів тому).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада анонсувала новий пакет військової допомоги Україні: туди увійдуть Leopard 2

Нова програма дозволяє подати заявку громадянам третіх країн, якщо їхні дружина чи чоловік є громадянами України та мають родину в Канаді, але не можуть виїхати або ж загинули чи зникли безвісти.

Громадянин Канади або постійний житель країни, з яким буде возз'єднуватися родич, повинен бути повнолітнім (18 років), проживати в Канаді і не отримувати раніше дозвіл на постійне проживання за цією програмою.

"Ми запровадили тимчасову державну політику, щоб допомогти родинам, які постраждали від російського вторгнення в Україну, возз'єднатися в Канаді", - йдеться у повідомленні.

Україна та Канада розширили Угоду про вільну торгівлю між країнами.

У неї включені додаткові позиції щодо підтримки довгострокової безпеки, стабільності та економічного розвитку України. Для канадського бізнесу, який бере участь у відновленні української економіки буде забезпечено якісний доступ до ринків, написав прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Зараз ви читаєте новину «Канада відкриває для українців міграційну програму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути