Ексклюзиви
понеділок, 06 серпня 2007 08:56

Калиновський розтрощив BMW й "копійку" на швидкості 55 км/год - експерт

Експертиза ДТП за участю Сергія Калиновського, колишнього пасинка співвласника компанії "RosUkrEnergo" Дмитра Фірташа, у результаті якого загинули дві особи, показала, що швидкість BMW, яким керував Калиновський, у момент зіткнення з припаркованим автомобілем ВАЗ складала 55-60 км/год.

Про це свідчить копія висновку транспортно-трасологічної та автотехнічної експертизи, проведеної в рамках розслідування відповідної карної справи співробітниками київського НДІ судових експертиз, яка опинилась у розпорядженні "Комерсант-Україна".

Як зазначає видання, вказана швидкість майже на 100 км/год менша, ніж стверджують свідки, за свідченнями яких BMW рухався зі швидкістю не менше 150 км/ч.

Водночас, висновок судової експертизи, проведеної старшим співробітником лабораторії судових автотехнічних досліджень Гутниковим і позаштатним співробітником лабораторії, кандидатом технічних наук Байковим, завірений печаттю Міністерства юстиції.

Адвокат Калиновського Ігор Лодяний вважає, що висновок київського НДІ судових експертиз може змінити хід справи на користь обвинувачуваного, тому що вказана в ньому швидкість допускається правилами дорожнього руху, порушення яких інкримінують його підзахисному.

При цьому він зазначив, що про результати експертизи довідався від кореспондента, і висловив здивування, що йому досі не надали можливість ознайомитися з ними.

У свою чергу, в.о. начальника центра громадських зв"язків столичної міліції Володимир Дмитренко заявив, що в міліції висновки експертів врахують, але "не будуть забувати", що в результаті ДТП загинули дві особи.

"Порушено кримінальну справу за порушення правил дорожнього руху, що викликало смерть потерпілого. Я вважаю, що після двох смертей справа не повинна бути закрита", - заявив Дмитренко.

За інформацією видання, обвинувачуваний досі перебуває в медичному центрі "Біофармтех". Лікарі визначають стан Калиновського як "важкий" і як і раніше не допускають до нього співробітників правоохоронних органів, що гальмує хід слідства.

Як відомо, 30 травня Калиновський не впорався з управлінням автомобіля BMW М6 на бульварі Шевченко й урізався в припаркований ВАЗ-21011. У результаті зіткнення загинули дві особи – власник ВАЗ, прапорщик внутрішніх військ Володимир Куликовський, і супутниця Калиновського.

Винуватець ДТП був доставлений своєю охороною в приватну клініку, лікарі якої заборонили залучати його до процедур слідства. Зараз міліція розслідує кримінальну справу, порушену за статтею КК "порушення правил безпеки дорожнього руху, що спровокувало смерть потерпілого", повідомляє "Українська правда".

Зараз ви читаєте новину «Калиновський розтрощив BMW й "копійку" на швидкості 55 км/год - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути