Ексклюзиви
четвер, 03 листопада 2011 09:53

Каліфорнійський учений лазером змінює колір очей за 20 хвилин

Каліфорнійський учений лазером змінює колір очей за 20 хвилин

Каліфорнійський учений Грегг Хомер з організації Stroma Medical заявляє, що винайшов спосіб, який назавжди змінює колір людського ока всього за 20 хвилин, пише The Daily Mail.

Дана технологія отримала назву Lumineyes. В її основі лежить застосування лазера, спеціально налаштованого так, щоб перетворювати карі очі в блакитні. Енергія лазера прибирає коричневий пігмент (меланін) з верхнього шару райдужної оболонки і в підсумку протягом наступних 2-3 тижнів починає проступати блакитний колір. Проте з причини того, що тканину коричневого кольору відновити не можна, процедура виробляє незворотний ефект.

За оцінками лікаря Хомера, подібна процедура обійдеться приблизно в 4700 доларів. На даний момент уже сотні охочих поміняти колір очей зв'язалися з фахівцем. Відомо, що в усьому світі саме карий колір очей є переважаючим.

До речі, в 2008 році співробітники Університету Копенгагена встановили: всі власники блакитних очей походять від одного предка, що мав відповідну генетичну мутацію і жив 6000-10000 років тому. До цього у всіх були тільки карі очі.


Зараз ви читаєте новину «Каліфорнійський учений лазером змінює колір очей за 20 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути