Ексклюзиви
субота, 18 квітня 2015 19:57

Калашникова поховали під пісню "День победы"
12

Фото: Тарас ПОДОЛЯН

18 квітня на Берковецькому кладовищі у Києві поховали колишнього нардепа-"регіонала" Олега Калашникова. Два дні тому його застрелили у під'їзді будинку на Виноградарі, де мешкав. Зробили 5 пострілів. Останній — контрольний — випустили у голову.

"Олег Іванович був різноплановою людиною. Він був неординарним, цілеспрямованим, працелюбним. Завжди намагався бути лідером, інших ніколи не слухав. Мав на все свою точку зору і хотів, щоб інші думали так само. Через це спілкуватися з ним було непросто. Він любив життя і веселощі, мав прекрасне почуття гумору. Трохи вмів грати на гітарі і любив співати. Його улюблена пісня — "Махнем не глядя" з радянського фільму про війну "Щит і меч", - розповів кореспонденту Gazeta.ua товариш покійного Сергій. Називати своє прізвище він відмовився.

"Олег дуже любив автомобілі, зброю і годинники", - додав Сергій.

Труна з покійним була відкритою. Калашников вбраний у чорний костюм, білу сорочку і синю краватку у білий горошок. До лацкану піджака прикріплена георгіївська стрічка. Відспівували покійного близько години. Після того повезли у ритуальний зал клінічної лікарні "Феофанія" на церемонію прощання. Із колишніх однопартійців Калашникова попрощатися з ним прийшов лише Ельбрус Тадеєв. На виході із клініки він погладив бродячу кішку і сказав: "Інші прийти не змогли, бо зайняті своїми справами. Думаю, зараз погрожують багатьом. Але цим повинна займатися міліція. Олег Іванович запам'ятався мені людиною, яка навіть мухи не образила — ні словом, ні ділом".

На Берковецькому кладовищі катафалк із Калашниковим зустрічали 4 чоловіки з духового оркестру. Виконували мелодію із пісні "Офіцери", "День победы" та російський марш "Прощание Славянки". Коли труну опустили у яму, 3 військових з почесної варти випустили у небо 6 пострілів.

Поховали Калашникова між могилами його матері Валентини Олександрівни та батька Івана Павловича. Зверху закидали камінням та шматками бетону, який зірвали, аби можна було викопати яму.

Зараз ви читаєте новину «Калашникова поховали під пісню "День победы"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути