четвер, 23 грудня 2021 04:38

Який вигляд мають головні ялинки у різних містах України
28

В українських містах урочисто відкрили центральні ялинки. У столиці на Софійській площі дерево висотою 31 м засяяло 10-кілометровою гірляндою теплого світла у вигляді великого купола. Святкове дерево прикрасили 20 тис. іграшок червоного й золотого кольорів.

Головною прикрасою став найбільший у Європі вертеп, який розмістили під деревом. Він складається з фігур Святого сімейства, пастушків, царів, янголів і колядників. Gazeta.ua пропонує переглянути фото головних ялинок українських міст.

У Києві 18 грудня засвітили головну ялинку країни
Фото: Gazeta.ua
У Києві 18 грудня засвітили головну ялинку країни
17 грудня у Львові урочисто відкрили головну ялинку міста
17 грудня у Львові урочисто відкрили головну ялинку міста
17 грудня у Львові урочисто відкрили головну ялинку міста

Івано-Франківськ першим в Україні засвітив головну новорічну ялинку. У Львові її урочисто відкрили 17 грудня. 17-метрове дерево привезли із села Оброшине. Його подарував мешканець села Василь Козленко. Відкриття провели із залученням хорової капели "Дударик" та інших колективів. Відбулася передача місту пластунами Вифлеємського вогню. Також на проспекті Свободи запрацював різдвяний ярмарок.

На Театральному майдані Луцька засвітили ціле тріо головних ялинок, які символізують початок циклу новорічно-різдвяних свят. Традиційно відкриття головних красунь міста відбулося 19 грудня, у день покровителя міста Святого Миколая.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеленский кричал, что сделает все лучше. Но стал, как все" - як у Києві запалювали головну ялинку країни

У Лебедині на Сумщині 19 грудня впала новорічна ялинка. Новорічні дерева в низці українських міст спіткала така ж доля. 15 грудня в Романові на Житомирщині під час встановлення ялинка зламалася навпіл. Перед тим під час доставляння гілки дерева пошкодили інтернет-кабелі. Без інтернету лишилося пів району.

19 грудня не витримала вітру й переломилася навпіл головна новорічна ялинка в Маріуполі. Того ж дня буревій зламав новорічне дерево на Рівненщині, у центрі селища Квасилів.

Зараз ви читаєте новину «Який вигляд мають головні ялинки у різних містах України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути