Дістати пляшку вина й виявити, що вона несмачне, і на смак радше нагадує оцет - це велике розчарування.
На щастя, ситуацію можна легко виправити. Про це пише "24 канал".
Всього один лайфхак може виявитися надзвичайно корисним для того, аби покращити смак червоного вина, якщо вона здається вам надто кислим. І спосіб цей не новий, адже його використовували ще в 1920-х роках.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість напоїв, які здатні захистити нервову систему та протидіють появі раку
Як покращити смак кислого вина
Якщо у вас кисле вино, ви можете перетворити його на напій під назвою Калімочо. Він виник у 20-х роках в районі Старого порту Альгорти, прибережного міста в Іспанії. Цей напій легко п'ється та добре смакує, а складається він з червоного вина та коли.
Виявляється, якщо додати цю газовану воду до вина, вона допоможе вирівняти смак напою, і тоді він стає приємним і трохи шипучим.
Та для того, щоб напій смакував якнайкраще, вам також потрібно знати ідеальну температуру подачі червоного вина. Чимало людей п'ють його, коли напій досягає кімнатної температури, проте цей спосіб неправильний.
Фахівці стверджують, що найкраще пити його, коли напій має температуру 11 - 13 градусів. Запам'ятайте, що вино не повинно мати смак теплого чаю.
Неправильна й надто висока температура може зробити його неприємним і гірким на смак. І всього 10 хвилин у холодильнику перед подачею на стіл допоможуть вашому вину набагато краще розкритися в келиху.
Магазинне вино буває розчаровує своїм смаком. Іноді трапляється, що вино занадто кисле.
Але не треба хвилюватися. Навіть дуже кисле на смак вино можна скоригувати. А роблять це за допомогою соди.
В силах соди знизити кислотність напою. Цей секрет знають навіть виробники вина.
Коментарі