Ексклюзиви
четвер, 21 травня 2009 14:41

Як швидко проблемні банки проводять оплату послуг

Як швидко проблемні банки проводять оплату послуг
"Дело" з"ясувало, в яких банках з тимчасовою адміністрацією приймають платежі за комунальні послуги і як швидко фінустанови проводять такі трансакції

"Надра"

У колл-центрі банку "Надра" запевили, що комунальні платежі проводяться вже наступного дня після оплати. "Саме ці платежі проходять без затримок наступного дня, а комісію ми за такі операції зараз не беремо", — повідомила дівчина.

"Київ"

Комісію за оплату комунальних послуг банк "Київ" стягує у розмірі 1 гривня за кожну платіжку. "У вас, швидше за все, буде 3 платіжки: квартира, телефон і кабельне телебачення. Додайте до загальної суми 3 гривні — ось скільки ви заплатите. Зате платежі дійдуть вчасно (наступного дня після оплати), і в черзі стояти не будете", — запевняє співробітниця банку.

Укрпромбанк

Укропромбанк візьме комісію в тому випадку, якщо клієнт платитиме готівкою. За кожен переказ доведеться заплатити 2 гривні. "Якщо у вас є наша платіжна картка, тоді оплата комунальних платежів буде безкоштовною", — пояснила співробітниця фінустанови. Платежі йдуть наступного дня. "Ми не затримуємо оплату комунальних послуг, гроші підуть наступного дня. Але звернете увагу, що каса, яка приймає такі платежі, працює до 16.00", — попередила дівчина.

Західінкомбанк, "Родовід" і "Дністер"

Західінкомбанк, Родовід Банк і банк "Дністер" не стягують жодних комісій за оплату комунальних послуг. "Всі комунальні платежі ми приймаємо безкоштовно, тому що у нас є договори з цими контрагентами", — пояснили в київському філіалі Західінкомбанку. Таку ж відповідь дали у відділеннях банків "Родовід" і "Дністер".

У Західінкомбанку гроші підуть наступного дня після оплати. А "Родовід" відправляє платіжки увечері після 16.30, коли закривається каса. У банці "Дністер" повідомили, що відправляють платежі за "комуналку" в день оплати.

"БІГ Енергія" і "Національний стандарт"

Банки "БІГ Енергія" і "Національний стандарт" не приймають і не проводять жодних платежів. "Поки тимчасовий адміністратор не розібрався з ситуацією, ми нічого не проводимо. Можливо, щось зміниться за тиждень або два", — сказала касир банку "Національний стандарт".

"Національний кредит"

Банк "Національний кредит" проводить оплату всіх платежів, у тому числі і комунальних. "Якщо ви встигнете зайти до нас до обіду, то платіж відправимо сьогодні. Інші проводитимемо наступного дня", — пояснила співробітниця банку. "Національний кредит" не бере комісій за такі платежі.

БРР

Банк регіонального розвитку відправляє комунальні платежі на третій день. З переваг можна відзначити, що в БРР — усі комунальні платежі проводяться безкоштовно.

"Арма"

Офіційно банк "Арма" приймає комунальні платежі, але самі ж співробітники банку відмовляють клієнтів від цього. "Краще не платіть поки через нас. Зараз такі затримки, що можуть відключити телефон", — сказала по секрету одна зі співробітниць фінустанови.

Трансбанк

Трансбанк проводить оплату за квартиру, телефон і телебачення безкоштовно, а платежі обіцяє провести наступного дня. Втім у банку попереджають, що далеко не всі призначення платежів проходять швидко. "Багато клієнтів пишуть заяви, тому що платежі затримуються або не доходять. Але це не стосується комунальних послуг. З ними поки проблем не було", — повідомила співробітниця цієї фінустанови.

З`ясувати умови прийому комунальних платежів в банках "Європейський", "Причорномор`я" і Одесса-банку не вдалося. За телефонами колл-центрів і відділень вчора ніхто не відповів.


Зараз ви читаєте новину «Як швидко проблемні банки проводять оплату послуг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути