Ексклюзиви
середа, 11 березня 2009 09:32

У яких банках не можна буде отримати пенсії

У яких банках не можна буде отримати пенсії

Пенсійний фонд (ПФУ) обмежив виплату пенсій через "проблемні і ненадійні" банки. Минулого тижня ПФУ припинив виплату пенсій через кредитні установи з тимчасовою адміністрацією - "Київ", "Надра", Трансбанк, Укрпромбанк; з куратором НБУ Банком регіонального розвитку; а також через банк "Європейський" і Родовід Банк. Спочатку в ПФУ планували припинити роботу тільки з банками з тимчасовою адміністрацією.

У заяві ПФУ йдеться, що таке рішення прийняли у з зв"язку з численними зверненнями пенсіонерів і одержувачів допомоги про невідповідне обслуговування. Виплата пенсій громадянам, які отримували пенсії у вищеназваних установах, переведена у відділення поштового зв"язку за місцем їх мешкання. ПФУ почав виплату пенсій з 4 березня - до 10 березня виплачено 6,335 млрд грн (47,8% місячного плану).

Через банки виплачується 30% пенсій

Начальник ГУ ПФУ в Києві Надія Вернигора повідомила, що виплати через ці банки припинені у всіх областях. Таким чином, кількість банків, які можуть виплачувати пенсії, скоротилася з 73 до 65. Останній раз ПФУ зменшував кількість установ, що працюють з ним, в грудні 2008 року - на 18. Через банки виплачується 30% пенсій, решта суми - через відділення "Укрпошти". Причини припинення роботи з банками в ПФУ не пояснили, але співробітник одного з названих банків розповів, що офіційно про розірвання відносин фонд повинен повідомити їх за два місяці.

У банках в основному не коментували рішення ПФУ.

"Ми не обслуговуємо Пенсійний фонд. Для виплат пенсій проводяться тендери серед банків, але ми в них не брали участь. Ми повідомили Пенсійний фонд, що не розуміємо, чому вони вирішили виключити нас", - сказав глава наглядової ради Банку регіонального розвитку Валерій Ксензенко.

Згідно з даними ПФУ, договір про виплату пенсій з Банком регіонального розвитку в кінці 2008 року був продовжений до 1 січня 2010 року.

"У нас немає листа з поясненням від Пенсійного фонду, дзвоніть пізніше", - заявили в банку "Київ". У банку "Надра", термін виплати пенсій через який повинен закінчитися тільки 1 липня, відмовилися від коментарів. А банки "Європейський", Трансбанк і Укрпромбанк не відповіли на запит. У Родовід Банку сказали, що самі вирішили припинити роботу з Пенсійним фондом.

Про розірвання відносин фонд має повідомити банк за 2 місяці

"В останньому тендері, який проводився фондом минулого місяця, ми не приймали участі, - повідомили в Родовід Банку.- Планується, що банк візьме участь в наступному тендері, як тільки будуть визначені всі внутрішні процедури і остаточний склад учасників в акціонерному капіталі".


Хроніка виплат у проблемних банках


 

"Надра"

Депозити не повертають. Але банк виплачує відсотки за вкладами, зарплати і пенсії з добовим лімітом 1 тисяча гривень. Правда, йдеться про виплату через каси. У банкоматі тисячу гривень на добу може зняти тільки клієнт, який має картку Visa Elektron "зарплатну", за всіма іншими картками Visa Elektron банкомат видає не більше 200 гривень на добу. Що стосується безготівкового розрахунку, то всі власники карт Visa Elektron можуть розрахуватися за товари і послуги тільки в межах 50 гривень.

 

"Київ"

У цьому банку можна зняти як у банкоматі, так і в касі тільки 500 гривень на добу, причому не важливо - чи це зарплата, чи пенсія, чи відсотки за вкладом.

 

Укрпромбанк

В Укрпромбанку депозитів не видають, а решта всіх грошових виплат (відсотки, зарплати, пенсії) обмежується добовим лімітом 1 тисяча гривень, яку можна одержати як у касі, так і в банкоматі.

 

Західінкомбанк

У цьому банку теж видають відсотки - по 250 гривень на добу. "Зарплатні" гроші, залежно від організації, можна зняти в розмірі від 300 до 500 гривень на добу в банкоматі або забрати через касу.

 

Одеса-Банк

Відсотки за депозитами тут поки не платять, але нібито мають це робити з 16 березня. Більше ніяких виплат банк не проводить, навіть пенсію не виплачує.

 

Трансбанк

Як повідомили в колл-центрі банку, на добу клієнти цього банку можуть одержати не більше 500 гривень як у банкоматі, так і в касі.

 

"Причорномор`я"

Не видають ні депозити, ні відсотки. У головному офісі повідомляють, що виплати не проводять взагалі.

 

Промінвестбанк

У цьому банку платять всім клієнтам в повному об`ємі і без затримок: депозити повертають, відсотки віддають, зарплати не затримують, на картках ніяких обмежень не залишилося.

За матеріалами: "Комерсант-Україна", "Дело"

Зараз ви читаєте новину «У яких банках не можна буде отримати пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути