середа, 26 листопада 2008 09:16

Качиньський звинуватив Саркозі в постійних поступках Росії

Глава Польщі Лех Качиньський виступив з різкою критикою президента Франції Ніколя Саркозі, звинувативши його в "постійних поступках Росії".

Коментуючи недільний інцидент в Ахалгорі, коли на кордоні з Південною Осетією в безпосередній близькості від колони автомобілів, в якій знаходилися президенти Польщі та Грузії Лех Качиньський та Михайло Саакашвілі, пролунали постріли з автоматичної зброї, глава Польщі заявив: "Я поставив в незручну ситуацію тих європейських політиків, які у відносинах з Росією тільки поступаються".

На уточнююче питання журналіста, чи мається на увазі Ніколя Саркозі, польський президент відповів: "Це ви сказали. Я думаю про те, про кого думаю. Але ми всі знаємо, про кого йдеться".

Качиньський підкреслив, що його поїздка в Ахалгорі "показала світовій спільноті, що росіяни не виконують угоди, підписаної в серпні (Медведєва-Саркозі)".

"А інші ствердження (що угода була виконана) витікають з певної філософії: по-перше, поступатися Росії, по-друге, поступатися Росії, і по-третє - поступатися Росії. А що по-четверте? Поступатися Росії!", - сказав президент Польщі, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Качиньський звинуватив Саркозі в постійних поступках Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути