середа, 02 вересня 2009 17:03

Качинський: "Уроки покори - не для Польщі"

Качинський: "Уроки покори - не для Польщі"

Коли 1 вересня в Польщі відзначали 70-річницю початку Другої світової війни, президент Польщі Лех Качинський звернув увагу на слабкі місця історії, де нею можна маніпулювати різними інтерпретаціями.

Насамперед Качинський пригадав всі злочини, вчинені німецькими нацистами під час Голокосту, а також злочини проти мільйонів поляків". За його словами , "чимось одним є помилки, а іншим - злочини".

"Коли ми чуємо, що Версальський мир, а не нацистська ідеологія та комуністична ідеологія, стали причиною Другої світової війни, ми повинні пам"ятати, що після війни відбулися репресії проти найкращих синів і дочок нашої батьківщини", додав він.

"Не може бути, що переможені досі найкраще бачили свої помилки, а переможці не засвоїли урок смирення, наголосив Качинський, додавши, що "ми засвоїли".

Однак, за його словами, хтось інший, а не Польща, має засвоювати урок покори.

Напередодні, під час відзначення річниці початку Другої світової війни президент Польщі Лех Качинський і прем"єр Росії Володимир Путін не дійшли згоди в питанні інтерпретації історії.

Путін стверджував, що до війни призвели переговори з нацистами у 1930-х роках. Він визнав, що таку помилку зробив Радянський Союз, але підкреслив: "Ми хочемо, щоб інші країни також визнавали свої помилки"

За матеріалом: TVN 24


Зараз ви читаєте новину «Качинський: "Уроки покори - не для Польщі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути