Ексклюзиви
субота, 19 червня 2010 11:17

Качинський наздоганяє свого конкурента на виборах у Польщі

Качинський наздоганяє свого конкурента на виборах у Польщі

За день до президентських виборів у Польщі сьогодні оголошено "день тиші". Фактично мораторій на будь-які форми агітації, проведення соціологічних опитувань, публікацію рейтингів кандидатів та обговорення їх програм триватиме до закриття виборчих дільниць о 21:00 у неділю. За порушення цієї "тиші" загрожують великі фінансові штрафи в розмірі від 500 тис. злотих до 1 млн ($150-300 тисяч).

Головні фаворити президентської кампанії - спікер сейму Броніслав Коморовський та лідер право-радикальної партії "Закон і справедливість" (ЗіС) Ярослав Качиньський в останній день передвиборної боротьби злегка скоротили розрив.

Качиньському вдалося добится підтримки приблизно 30 відсотків виборців, тоді як за Коморовського проголосують близько 40 відсотків громадян. Третій у цій гонці - Гжегож Наперальскій з Союзу демократичних лівих сил - набере близько 10 відсотків, стверджують соціологи. Усього в списку кандидатів 10 осіб.

На мітингу прихильників Коморовського в Сопоті на його підтримку виступили прем'єр-міністр Дональд Туск, голова Європарламенту Єжи Бузек. При цьому Туск дав вкрай негативну оцінку Качинському, назвавши його "фахівцем з конфронтації і громадянської війни".

Прихильники лідера ЗІС зібралися в Гданську. Качиньський переконував, що його "перемога на виборах, це перемога Польщі", а він сам є "символом справедливої Польщі".

Нинішня виборча кампанія була не тільки короткою, але і "нудною", без брудних технологій. На це безумовно наклала відбиток катастрофа під Смоленськом, після якої Польщу накрила нова біда - повінь. Вибори мимоволі опинилися на другому плані, як не старалися політики націлювати на себе об'єктиви телекамер.

Зараз відволікають поляків ще і матчі футбольного чемпіонату світу. Це наочно проявляється на вулицях Варшави, де політичної агітпродукції практично не видно. У строкатому калейдоскопі комерційної реклами загубилися політичні слогани претендентів на головний пост в країні.

ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Качинський наздоганяє свого конкурента на виборах у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути