середа, 08 серпня 2007 12:57

Кабмін затвердив зміни до угоди про безвізові поїздки в Росію

Кабінет Міністрів затвердив угоду з урядом Росії, яка вносить зміни до угоди про безвізові поїздки громадян України й Росії від 16 січня 1997 року.

Про це повідомила прес-служба Кабміну.

Зміни до угоди від 16 січня 1997 року підписані між урядами України й Росії в лютому 2007 року й передбачають уточнення документів, що дозволяють українцям виїжджати за кордон відповідно до українського законодавства.

Зокрема, відповідно до змін, громадяни України можуть в"їжджати, виїжджати, перебувати й переміщатися по території Росії за одним з дев"яти документів: паспортом громадянина України, паспортом громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичним та службовим паспортом, проїзним документом дитини, свідоцтвом про народження для дітей у віці до 16 років, посвідченням моряка, посвідченням особи на повернення в Україну й посвідченням члена екіпажу повітряного судна.

Громадяни Росії можуть перетинати державний кордон України на основі одного з 8 зазначених у переліку документів: паспорта громадянина Росії, паспорта громадянина Росії, що засвідчує його особистість за кордоном, дипломатичного й службового паспортів, паспорта моряка, свідоцтва про народження для дітей у віці до 14 років із вказівкою приналежності до громадянства Росії, свідоцтва на повернення в Росію, пільгового свідоцтва члена екіпажу повітряного судна.

При цьому з переліку документів, вказаних раніше угодою про безвізові поїздки, вилучаються документи, які фактично не використовуються громадянами для перетинання україно-російського державного кордону.

Угода передбачає, що вона набуває чинності через 30 днів після отримання останнього письмового повідомлення про виконання сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для вступу її в чинність.

Затвердження угоди Кабміном є умовою для вступу в чинність угоди.

У березні Україна запропонувала Росії законодавчо закріпити зміни до двосторонньої угоди про безвізові поїздки українців у Росію, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін затвердив зміни до угоди про безвізові поїздки в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути