пʼятниця, 16 квітня 2010 15:26

Кабмін виділить Києву 4,5 мільярда

Кабмін виділить Києву 4,5 мільярда

Кабінет міністрів планує закласти в бюджеті-2010 трохи більше 4,5 мільярдів гривень на соціально-економічний розвиток Києва.

Зокрема, на фінансування будівництва і реконструкції стратегічно важливих об"єктів столиці й у рамках підготовки міста до проведення фінальної частини Євро-2012.

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну від 7 квітня 2010 року.

Перелік проектів, які необхідно профінансувати, розбитий у розпорядженні на три складові: інвестиційні проекти, спрямовані на забезпечення виконання Києвом функцій столиці, спрямовані на підготовку і проведення Євро-2012, а також інші стратегічно важливі для життєдіяльності міста проекти.

Так, на виконання Києвом функцій столиці з держбюджету планується виділити 815 мільйонів гривень. Зокрема, на будівництво продовження Куреневско-Красноармейской лінії метрополітену від станції "Либідська" до станції "Виставковий центр" - 300 мільйонів гривень, на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту - 182 мільйони, на реконструкцію Московської площі - 84,7 мільйона гривень.

На інвестиційні проекти в столиці, спрямовані на підготовку і проведення Євро-2012, у держбюджеті-2010 передбачається закласти 3 мільярди 590,638 мільйона гривень.

Зокрема, на реконструкцію НСК "Олімпійський" - 1 мільярд 449,4 мільйона гривень, на будівництво Дарницького моста - 970 мільйонів гривень, на будівництво вокзалу на станції "Дарниця" - 683,18 мільйона, на розробку проекту реконструкції аеродрому КП "Міжнародний аеропорт Київ" (Жуляни) - 104,525 мільйона гривень.

На інші стратегічно важливі для життєдіяльності Києва інвестиційні проекти уряд планує закласти в бюджеті 112,728 мільйона гривень.

Зокрема, мова йде про створення центру з застосуванням ПЕТ-технологій для раннього виявлення онкологічних захворювань на території Київської міської онкологічної лікарні по вул. Верховинній, 69.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Кабмін виділить Києву 4,5 мільярда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути